Desert

Prajitura cu mere si caramel

 

 

Ingrediente:

Pentru blat ai nevoie de:

3 ouă
175 g zahăr
125 ml lapte
100 ml ulei
300 g făină
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilinat
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Pentru umplutură ai nevoie de:

Loading...

200 g zahăr
200 ml lapte
1 lingură făină
1 kg mere
1 lămâie
1 linguriță scorțișoară măcinată

 

Mod de preparare:

Cum procedezi pentru blat:

1. Bați ouăle întregi cu zahărul și zahărul vanilinat, până se dizolvă. Adaugi treptat laptele și uleiul, alternând cu făina și praful de copt cernute împreună.
2. Torni compoziția într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25 x 35 cm, unsă cu margarină și tapetată cu făină. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 30-40 de minute.

Cum procedezi pentru umplutură:

1. Cureți merele de coajă și caseta semințelor, le stropești cu zeama de lămâie și le pui pe foc cu 50 g zahăr, timp de 5 minute, amestecând ușor până se înmoaie.
2. Caramelizezi 3-4 linguri de zahăr și stingi cu 100 ml lapte. Amesteci până se dizolvă tot zahărul caramelizat, apoi torni laptele rămas, în care ai dizolvat zahărul rămas și făina. Fierbi crema la foc mic până se îngroașă, având grijă să amesteci să nu se lipească de cratiță.

Tai blatul răcit în 3 foi orizontale, una dintre ele groasă de numai 1 cm. Așezi un blat pe platou, întinzi ½ din cremă, repartizezi merele călite și le presari cu scorțișoară. Acoperi cu al doilea blat, întinzi crema rămasă și decorezi cu blatul rămas, fărâmițat cât mai mărunt.

Sfatul meu: Poți decora prăjitura cu fructe confiate, iar dacă regimul îți permite și dorești o cremă mai ușoară, adaugă și 100 g frișcă bătută.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica
Categorii