
Ingrediente:
- zahar3 pahare de 300 ml + 8 linguri pentru glazura
- unt1 lingura + 100 g pentru glazura
- smantana4 pahare ( 1 pahar se foloseste la aluat si 3 la crema)
- bicarbonat de sodiu 1 lingurita
- faina 3 pahare
- lapte de vaca 4 linguri
- cacao pudra 3 lingurite
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
- Primul pas este sa frecam o lingura de unt cu un pahar de zahar, pe care le putem freca cu mainile sau cu mixerul, daca avem.
- Apoi adaugam un pahar de smantana, iar dupa aceea punem un pahar de faina si bicarbonatul de sodiu amestecand in continuare . Bicarbonatul trebuie sa fie stins.
- Dupa ce am amestecat bine , se imparte compozitia in 2 parti egale. Adaugam 1 pahar de faina intr-o parte, iar in cealalta 1 pahar de faina si 3 linurite de cacao. L
- uam prima compozitie, adica cea fara cacao, pe care o amestecam cu mainile. Apoi scoatem aluatul si il punem pe masa presarata cu faina, il framantam dar nu mult, pana cand formam o bila.
- Aluatul framantat il taiem in 3 , pe care le formam bile si aceste bile le invelim in folie de plastic. Dupa ce le-am invelit le punem la frigider.
- La fel procedam si cu aluatul de cacao, il framantam , formam 3 bile si le adaugam la frigider. Se coace mai intai foile albe.
- Aceste foi le obtinem din cele 3 bile fara cacao. Luam o bila si o intindem pe masa presarata cu faina, cu ajutorul unui facalet, incat sa aiba o grosime de 3 mm.
- Dupa ce am intins foaia o punem in tava. Apoi punem un capac sau o farfurie peste foaie si taiem marginile.
- Tava se pune la cuptor si o lasam la temperatura medie pana cand se rumenesc marginile.
- Trebuie sa fim atenti cat timp dureaza la aceste foi albe , pentru ca la celelalte nu ne mai putem da seama cand sunt gata, deoarece acelea sunt maro.
- Cum am procedat la prima foaie asa procedam cu toate celelalte, mai intai foile albe apoi cele maro.
Pregatirea cremei de branza:
- Se amesteca 3 pahare de smantana si 2 pahare de zahar, cu mainile sau cu mixerul. Daca vedem ca nu se ingroasa smantana,, putem adauga intaritor de frisca cam 4 plicuri.
Pregatirea siropului:
- Pentru a se inmuia tortul este bine sa faceti un sirop. Aceste il facem din apa calda cu miere sau cu zahar si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare foaie in parte.
- Ungerea cu sirop se face inainte de a pune crema de smantana. Dupa ce am lasat 3 minute , ungem apoi cu crema de smantana fiecare foaie.
- Asamblarea foilor o facem punand o foaie alba , apoi una maro si facem asa pana terminam toate foile de pus.
- Pentru ca tortul sa fie perfect , adica sa absorba bine siropul si crema de smantana este bine sa il lasati cam 10 ore, bineinteles la frigider.
- Il montati seara si dimineata sa ii faceti restul. Dupa ce a stat la frigider, il scoatem si ii mai taiem marginile care ni se par ca nu sunt drepte.
Pregatirea glazurii:
- Avem nevoie de o cratita pentru a pregati glazura, in care punem 4 linguri de lapte, 8 linguri de zahar, 100 g de unt si 6 linguri de cacao.
- Acestea le punem la foc si le amestecam. Lasam la foc pana cand incepe sa fiarba, dupa care o luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit cat de cat, turnam glazura peste tort si punem tortul la frigider pentru 30 de minute, ca sa se intareasca.
- Dupa ce a stat la frigider , il oranam cu ce dorim. Putem sa il ornam cu frisca sau sa presaram nuca de cocos.
Pofta buna !













