Placinte si Rulade

Ruladă cu brânză topită și usturoi – o gustare super economică, rețeta căreia era cunoscută de fiecare gospodină în anii ’90!

 

 

Ruladă cu brânză topită și usturoi – o gustare super economică, rețeta căreia era cunoscută de fiecare gospodină în anii ’90!

 

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de gustare în formă de ruladă, care în anii ’90 era cunoscută de aproape toate gospodinele. Este o idee fenomenală pentru cină sau chiar masa de sărbătoare, pregătită simplu și rapid. Unde mai pui, se și prepară această ruladă din cele mai banale ingrediente.

 

Ingrediente:

– 5 ouă

– 200 g de maioneză

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 150-200 g de brânză topită

– mărar după gust

– 2-3 căței de usturoi

– 100 g de maioneză

 

Mod de preparare:

1. Dați brânza topită la congelator pentru 10-20 de minute. Spălați, zvântați și tăiați mărarul. Curățați usturoiul și zdrobiți-l cu presa.

2. Pregătiți compoziția pentru ruladă: spargeți ouăle într-un bol și adăugați maioneza. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până veți obține o masă spumantă, mărită în volum.

3. Turnați, răspândiți și uniformizați compoziția obținută în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Pregătiți umplutura: dați brânza topită prin răzătoarea mare. Uniți într-un bol brânza rasă cu mărarul și usturoiul zdrobit. Adăugați în umplutură maioneza și amestecați.

6. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute.

7. Răspândiți și uniformizați umplutura deasupra blatului. Modelați o ruladă, înfășurați-o într-o folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

8. Scoateți rulada din frigider, îndepărtați folia alimentară și tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită. Așezați frumos feliile de ruladă pe o farfurie. La dorință, decorați gustarea cu verdeață.

 

Poftă bună!

 
Categorii