Placinte si Rulade

Ruladă cu carne simplă și delicioasă, mai bună decât drobul! Ruladă delicioasă cu lipii, la cuptor!

 

 

Ruladă cu carne simplă și delicioasă, mai bună decât drobul! Ruladă delicioasă cu lipii, la cuptor!

 

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de ruladă din lipii cu o umplutură foarte gustoasă și suculentă. Din cele mai banale ingrediente veți obține o gustare extraordinar de gustoasă și aromată, care și se prepară destul de rapid. Acest fel de mâncare este perfect atât în calitate de felul cald cât și în calitate de aperitiv. Apropo, puteți servi rulada chiar și la masa de sărbătoare – va dispărea imediat.

 

Ingrediente:

– 3 lipii

 PENTRU UMPLUTURĂ

– 200 g de cașcaval tare

– 2 roșii

– 1-2 ardei dulci

– carne după gust (piept de pui, vită, file de curcan sau șuncă)

– 2 ouă

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– verdeață după gust

 PENTRU SOS

– 2+1 linguri de smântână sau maioneză

– 2 linguri de ketchup

 

Mod de preparare:

1. După dorință fierbeți sau prăjiți carnea până este gata. Tăiați carnea cuburi. Dacă ați ales șunca, pur și simplu tăiați-o cuburi mici.

2. Pregătiți umplutura: spălați legumele, îndepărtați-le cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi mici. Spălați verdeața, zvântați-o, folosind prosopul de hârtie și tăiați-o mărunt.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Combinați într-un bol legumele cu verdeața, carnea și cașcavalul ras. Spargeți în bolul cu ingrediente ouăle. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat după gust și amestecați-o bine, folosind spatula.

5. Pregătiți sosul: mixați într-un vas aparte smântâna cu 2 linguri de ketchup. Omogenizați sosul.

6. Luați o lipie și ungeți-o cu sos, apoi răspândiți umplutura pe toată suprafața acesteia. Rulați lipia cât mai strâns. Procedați similar cu lipiile și umplutura rămasă.

7. Puneți ruladele într-o tavă de copt, preventiv unsă cu niște ulei vegetal. Ungeți ruladele cu puțină smântână, folosind pensula de silicon.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Așezați gustare rumenă și apetisantă pe un platou, tăiați-o felii și serviți-o cu mare plăcere.

Poftă bună!




Categorii