Placinte si Rulade

Rulada cu gem, un desert simpu dar gustos. Cea mai perfecta reteta de rulada pe care am incercat-o pana acum!

 

 

 

 

Cea mai perfecta reteta de rulada pe care am incercat-o pana acum si se face foarte usor, rapid, trebuie doar foarte mare atentie la copt.

 

Ingrediente:

4 oua

4 linguri zahar

Loading...

4 linguri faina

4-5 linguri gem

Mod de preparare:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.

Se bat galbenusurile cu zaharul cu zaharul panadevin cremoase. Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare.
La final incorporam albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari circulare. Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35).

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 15 minute. Aici trebuie foarte mare atentie, daca l-ati lasat prea mult in cuptor compromiteti rulada fiindca blatul va deveni casant si nu se va putea rula.Eu am verificat-o cam la fiecare 3 minute, cand am vazut ca s-a rumenit foarte putin pe margini am scos-o.

Se rastoarna cu fundul in sus pe un prosop umed (udat apoi stors bine de tot).

Se unge suprafata cu un strat subtire de gem.

Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului si se da la rece.
 
Glazuram cu ciocolata topita si presaram cocos. 

Dupa ce se intareste glazura, rulada se poate taia.

 

Pofta buna!


Sursa: Caietul cu retete




Categorii