Placinte si Rulade

Ruladă de pui – această rețetă îi va da pe toți gata… Gustul este unic!

 

 

Ruladă de pui – această rețetă îi va da pe toți gata… Gustul este unic!

 

Vă prezentăm o rețetă de salam de pui, pregătit în condiții casnice. Acesta este un mezel foarte economic, deoarece la pregătire se folosește atât carne de pui, cât și măruntaie. Obțineți un salam delicios, cu gust intens și aromă fină. Surprindeți-vă oaspeții cu un astfel de aperitiv și rețeta va fi la mare căutare.

 Ingrediente:

– 2 pulpe superioare mari

– 500 g inimi de pui

– 500 g pipote de pui

– 500 g ficăței de pui

– 8-10 ouă

– 5-6 cepe mari

– griș

– unt (pentru a prăji ceapa)

– condimente

– sare

– piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Despărțiți carnea de os. Tăiați carnea bucăți cât mai mici. La dorință, puteți tăia carnea unei pulpe bucăți mici, iar carnea rămasă – să o dați prin mașina de tocat.

2. Curățați și fierbeți ficățeii timp de 5 minute. Curățați și fierbeți inimile timp de 10 minute. Curățați, spălați și fierbeți pipotele timp de 20-30 de minute. Adăugați sarea doar spre sfârșitul fierberii.

3. Tăiați ficățeii fierți pai. Tăiați inimele și pipotele fierte bucăți cât mai mici.

4. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu unt.

5. Amestecați carnea și măruntaiele cu ceapa prăjită. Adăugați ouăle (8 ouă mari sau 10 ouă mici) și 8-10 linguri de griș. Potriviți cu condimente și amestecați.

6. Împărțiți amestecul obținut în 3-4 părți și redați-i fiecărei porții o formă cilindrică. Înveliți fiecare porție de salam în folie alimentară (2-3 straturi).

7. Aranjați-l pe fiecare într-o pungă. Scoateți din aceasta aerul și legați-o.

8. Turnați apă într-o cratiță mai mare. Fierbeți salamul la foc moderat, timp de 40 de minute pe fiecare parte (la temperatura de 85-90°C).

9. Scoateți salamul din apă și lăsați-l să se răcească. Dați-l la frigider peste noapte. Păstrați salamul într-o caserolă de plastic cu capac sau învelit în folie de aluminiu. Serviți-l cu maioneză sau muștar.

Ruladă de pui - această rețetă îi va da pe toți gata... Gustul este unic! - Bucatarul

Pofta buna!

 

Sursa

 
Categorii