Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ruladă din carne de porc, pregătită acasă: suculentă și extrem de gustoasă

 

 

Ruladă din carne de porc, pregătită acasă: suculentă și extrem de gustoasă

 

Azi, vreau să împărtășesc cu voi o rețetă specială, una care îmi aduce mereu zâmbete și laude din partea oaspeților: rulada de porc făcută în casă. Acest fel de mâncare, prin esența lui simplă dar foarte gustoasa, reprezintă o combinație perfectă suculenta stratului de grasime si consistenta stratului de carne. Rulada autentică de casă si extraordinar de gustoasa. Începem cu 1 kilogram de piept de porc.

 

Ingrediente:

  • 1,2 kg de piept de porc
  • 25 g de sare
  • 12 g de zahăr brun
  • 2 g de piper negru măcinat
  • 1 lingură de marar proaspăt tocat
  • 1 lingură de cimbru proaspăt tocat
  • 4 căței de usturoi
  • 1 g de nucșoară măcinată

 

Mod de preparare:

Atunci cand alegeti bucata de carne este extrem de important să aveți atât un strat de grăsime, cât și o parte cărnoasă. Exemplul din fotografie – un echilibru ideal al texturilor. Cu toate acestea, îndepărtăm partea superioară a grăsimii pentru că este prea aspră. Lăsăm doar partea interioară moale.

Distribuiți ingredientele pe partea cu carne. Sarea poate fi frecată direct pe carne.

Acum rulăm strâns pieptul de porc cu partea grasă în exterior, aplicăm condimentele deasupra și sigilăm într-o pungă. O punem la frigider pentru 7 zile.

După o săptămână, verificăm rulada. Carnea ar trebui să devină mai fermă deoarece sarea extrage umezeala. Dacă pieptul este încă moale, păstrați-l în frigider pentru încă 2-3 zile.

Acum preparatul poate fi rulat într-un rulou. De data aceasta, partea cu carnea va fi pe dinafară, iar grăsimea în interior. Legăm cu o sfoară pentru fixare.

Împachetăm rulada în folie alimentară și o agățăm într-un loc răcoros și moderat umed timp de 2 săptămâni. Idealul aici este considerat a fi 10-12 grade Celsius cu 60 la sută umiditate.

După 14 zile, rulada (denumita de italieni Pancetta) poate fi gustata. Observați că a devenit mai subțire deoarece a pierdut din umezeala. Pieptul de porc rezultat are aproximativ 25 la sută din greutatea sa în umiditate – toată a dispărut.

Daca nu sunteti incantati de aceasta modalitate de conservare, puteti afuma rulada sau o puteti gati la cuptor insa trebuie sa stiti ca nu va avea acelasi gust. Rulada aceasta este un mezel crud-uscat care are farmecul sau.

 

Pofta buna!

 
Categorii