Fripturi si Gratare

Rulada din carne de porc – rețeta dezvlăuită de cel mai celebru Chef din LUME

 

 

 

 

Rulada din carne de porc este una din preparatele-vedeta de pe masa romanilor in seara de Craciun. In fiecare regiune a tarii, rulada se face altfel. Ardelenii o fac mai condimentata, in timp ce muntenii insista mai mult pe garnitura cu care este servita.

Mai jos, iti prezentam una din cele mai usoare reteta de rulada din carne de porc, pe care o poti prepara in orice perioada a anului, nu doar in preajma sarbatorilor.

Ingrediente pentru rulada din carne de porc

Ingredientul care face toata reteta este berea. Atunci cand prepari un ciolan mare de porc ai nevoie, pe langa ingredientele care vor compune umplutura ruladei, de multa rabdare.

Loading...

Mancarea se gateste la foc mediu timp indelungat pentru fragezirea carnii. Cu cat ramane mai mult in cuptor, cu atat carnea va fi mai gustoasa.

 

Ingrediente:

  • – un ciolan mare de porc, de aproximativ 2 kilograme si jumatate;
  • – boabe de ienibahar;
  • – sare;
  • – piper;
  • – 4 cepe mici;
  • – un catel de usturoi;
  • – crengute de rozmarin;
  • – legume, dupa gust;
  • – 3 oua;
  • – 200 de mililitri de bere;
  • – frunze de dafin.

 

 Mod de preparare:

Pune ciolanul cu frunzele de dafin, boabele de piper si cele de ienibahar, impreuna cu ceapa si usturoiul la fiert pret de 25 de minute.

Scoate apoi carnea din oala si inteap-o cu un cutit subtire pana la os. Indeparteaza carnea din mijloc pentru a face rulada si amestec-o cu legume. Inainte de a pune rulada in cuptor, unge-o cu galbenusurile oualor. De asemenea, unge tava cu bere, iar atunci cand va sfarai carnea va sfarai foarte tare.

Carnea se lasa la cuptor aproximativ 4 ore. Aceasta se coace la foc mediu, iar spre final, in ultimele minute, la 180 de grade. Se poate consuma cu orez, piure de cartofi cu mujdei de usturoi cu smantana.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii

Loading...