Fripturi si Gratare

Această rețetă a fost adusă de mama din Ungaria – un sos mai aromat ca acesta nu există

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg file de pui
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri făină
  • piper negru, după gust
  • 200 ml smântână
  • 3 linguri boia
  • 3 roșii
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe
  • sare, după gust

 

Mod de preparare:

Tăiați ceapa cubulețe, prăjiți-o pe tigaie în ulei încins, până se rumenește.

Puneți pudra de boia în tigaie peste ceapă și amestecați bine.

Peste stratul de ceapă aranjați carnea tăiată bucăți mari, sărați și piperați. Lăsați să se înăbușe sub capac pentru 5-7 minute. Pentru papricaș puteți folosi orice parte din pui, cel mai important este să scoateți pielea și grăsimea în plus.

Opăriți roșiile și curățați-le de coajă. Tăiați cubulețe roșiile și ardeiul.

Puneți legumele în tigaie, amestecați totul și turnați bulionul. Când începe a fierbe, acoperiți cu un capac și dați focul încet, gătiți la abur timp de 50 minute.

Amestecați smântâna cu făina și adăugați-o în tigaie.

Amestecați bine și astupați cu capacul. Lăsați să se înăbușe încă 7-10 minute. Mâncarea e gata!

Papricașul poate fi servit cu orez fiert! Îl puteți orna cu felii subțiri de ardei roșu. Dacă această rețetă v-a plăcut, distribuiți-o prietenilor!

 

Poftă bună!

 

 Sursă: Virale.ro




Categorii