Vă vom spune cum să faceți acasă rulouri dulci și delicioase.
Ingrediente:
- Lapte – 300 ml;
- Drojdie uscată – 10 g;
- Zahăr granulat – 20 g;
- Ulei vegetal – 30 ml;
- Făină – 400 g;
- Sare – 5 g;
- Unt – 50 ml;
- Brânză – 200 g;
- Ouă – buc.;
- Susan.
Mod de preparare:
Turnați drojdia și zahărul într-un bol cu lapte cald și bateți. Turnați uleiul vegetal în lapte și amestecați din nou cu un tel.
Cerneți făina în lapte, adăugați sarea și frământați aluatul mai întâi cu o spatulă, apoi cu mâinile.
Presărați masa cu făină și frământați pe suprafața de lucru.
Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l într-un loc cald timp de o jumătate de oră.
Apoi, întindeți aluatul într-un strat dreptunghiular gros.
Ungeți stratul cu unt topit.
Îndoim marginile opuse ale stratului spre centru. Ungeți suprafața aluatului cu unt.
Apoi îndoim marginea îngustă opusă spre centru și o așezăm pe a doua deasupra ei.
Lăsați plicul rezultat sub folie alimentară timp de 15 minute.
Îl întindem într-un strat mai subțire. Dați brânza pe o răzătoare grosieră și presărați brânza pe suprafața stratului.
Rulam stratul cu umplutura înăuntru și obținem o rolă.
Împărțim rulada în porții mici, de aproximativ 3 degete grosime.
Așezați rulourile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Lăsați rulourile sub un prosop timp de 10 minute. Ungeți fiecare rulou cu ou bătut și presărați cu semințe de susan.
Coaceți chiflele la 190 de grade timp de o jumătate de oră.
Rezultatul sunt niște rulouri cu brânză moi și aromate. De asemenea, puteți înlocui umplutura cu una dulce, va fi și delicioasă.
Poftă bună!