Povesti de viata

Să alegi un „acum” ori „niciodată!” Adu-ți aminte “Noroiul poate murdări un diamant, dar nu-l poate transforma în noroi!”

 

 

 

 

Și poate că vine acel moment din viață în care trebuie să alegi… Să alegi un „acum” ori „niciodată”.

Viața este o luptă… O luptă care definește de fiecare dată un „învins” și un „învingător”. O luptă care te face să realizezi cine ești cu adevărat și cât de vulnerabil poți să devii în fața sorții, atunci când vine vorba de țelurile tale, de  visele tale, de oamenii din viața ta.   Acele vise pe care cândva le simțeai cu toată ființa ta. Care au fost create pentru a fi împlinite. Și nu în cele din urmă, acelea care  ți-au arătat că ceea ce trăiești acum, va fi un rezultat pentru ceea ce vei trăi mai târziu. Atunci când viața te pune în genunchi, prefă-te că iți legi șireturile. Poate iți vine să renunți și să ieși din ring. Poate că  ți se pare deja prea mult, prea greu și total lipsit de sens. Poate doar vrei  să îi faci loc vieții pe podiumul sufletului tău, locul acela care doar de  tine se vrea a fi ocupat

Și atunci… te ridici! Te ridici mai hotărât ca niciodată și îți aduci aminte de motivul care te-a facut să începi această luptă. Nu ai început-o pentru prestigiu  și nu ai început-o pentru bani. Ai început-o ca să poți continua! Să continui în a te descoperi și a te face să realizezi că atunci când iți dorești să fii un învingător poți să alegi între a fi  un adevărat artist, realizând o schiță a curajului sau poți  să rămâi  un simplu spectator al propriei vieți.

Loading...

Lucrul cel mai important în tot ceea ce ne este dat să trăim, la un moment dat, este felul în care alegem să finalizăm fiecare etapă. Și câteodată mai arunci o privire timidă în jur și mai apare un  glas stins în suflet, iar într-un moment realizezi că este timpul tău, că este șansa ta de a te ridica și a începe lupta pentru că ceilalți rămân doar simplii spectatori. Adu-ți aminte „Nici profesorul, nu vorbește în timpul unui examen”. Este momentul în care trebuie să înveți ceva. Să înveți să pierzi sau să caștigi cu demnitate. Să fii un învins sau un  învingător dar cel mai important, este momentul în care trebuie să înveți să realizezi o schiță a curajului și să o finalizezi cu o imagine a caracterului. Caracterul care a reușit  să te ridice de fiecare dată când se instala timid, în suflet,  acel,”Nu mai pot! „. Care te simțea  și pe care îl  simțeai că îți definește întreaga viață. Și atunci vă înălțați deodată, împreună, mai puternici și mai hotărâți ca niciodată. Poate cu lacrimile șiroind pe obraji, cu un țipăt stins în suflet, doar de voi știut dar mereu cu o licărire în ochi și cu un vis măreț în suflet.

Și atunci realizezi…Realizezi că nimic nu este imposibil! Că poate nu ai să fii cel mai bun dar ai să devii cel mai bun prin felul în care ai ales să răspunzi provocării. Poate nu vei obține primul loc în fața mulțimii dar mereu  vei avea în suflet un loc de onoare pentru fiecare vis împlinit. Și poate că nu vei fi cel mai curajos dar vei avea mereu  în inimă un ” Nu renunț!”

Adu-ți aminte “Noroiul poate murdări un diamant, dar nu-l poate transforma în noroi!”.

 

Sursa
Categorii