Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salată ”Regală” în straturi – un aperitiv atât de fin și delicios, încât se topește în gură!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de salată în straturi deosebit de delicioasă și aspectuoasă, perfectă pentru masa de sărbătoare. Acest aperitiv va completa cu succes orice meniu pentru masa de sărbătoare. Obțineți o salată fină, ușoară și foarte gustoasă, în care crabii se combină perfect cu creveții, cașcavalul și sosul original cu icre de capelin. Aceasta poate fi servită atât în forma clasică, cât și în porții individuale.

 

Ingrediente:

-3 ouă

-2 cartofi (250 g)

-150 g de cașcaval

-200 g de crabi sticks

-400 g de creveți (necurățați)

-160 g de maioneză

-160 g icre de capelin

-măsline

-verdeață

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți cartofii și ouăle. Lăsați-le să se răcească și curățați-le.

2. Pentru sos, amestecați icrele de capelin cu maioneza. La dorință, puteți umple o pungă sau un sac pentru patiserie cu sosul obținut. Astfel, ca va fi mai simplu să acoperiți straturile cu sos.

3. Aranjați salata în straturi, precum urmează:

-cartofii dați prin răzătoarea mare, acoperiți cu sos;

-cașcavalul dat prin răzătoarea mică, acoperit cu sos;

-ouăle date prin răzătoarea mică, acoperite cu sos;

-crabii sticks (puțin congelați), dați prin răzătoarea mică, acoperiți cu sos.

4. Uniformizați ultimul strat de sos, cu ajutorul unei linguri. Acoperiți salata cu creveți. Decorați cu măsline și verdeață. Dați-o la frigider pentru câteva ore.

 

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii

loading...
error: Content is protected !!