Aperitive si Gustari

Scrob adevarat ca cel facut de bunica in Bucovina

 

 

 

 

Scrobul facut pe aragaz nu o sa fie niciodata ca cel facut de bunica in Bucovina, intr-o tigaie de tabla, pe soba in care duduie lemnele dar se apropie cat de cat, mai ales ca mamaliga am facut-o cu malai de la ea.

Am taiat cateva bucatele de slanina si de carnati, pe cate le-am pus la prajit in putin ulei.

Apoi am batut 4 oua cu sare, piper si o lingura cu smantana.

Loading...

Si pe ele le-am pus in tigaie peste slanina si carnati.

Le-am intors pe partea cealalta, si gata de mancat, musai cu mamaliga (maliguta cum zice bunica ) in plina iarna, cu muraturi sau chisleag este nemaipomenit.

Chisleagul sau lapte acru este lapte de vaca, pus in ulcior de lut, cu gura stramta, la cald, pe soba eventual, smantana se strange la suprafata iar laptele se ingheaga si iese un fel de lapte batut, foarte gustos si foarte sanatos.

 

Pofta buna! 

 




Categorii