Ingrediente:
- ou – 1 buc.;
- zahăr – 60 g;
- ulei vegetal – 100 ml;
- coajă de la 1 lămâie;
- sare – un vârf de cuțit;
- făină – 280 g;
- praf de copt – 10 g.
- gem de caise
Mod de preparare :
Spargeți un ou într-un bol, adăugați zahărul, turnați uleiul vegetal și amestecați bine până se dizolvă.
Adăugați coaja de lămâie și un praf de sare în amestec și amestecați din nou.
Cerneți făina și praful de copt în amestec și frământați până obțineți un aluat elastic și moale.
Împărțiți aluatul în două părți și întindeți una dintre ele într-un strat cu grosimea de 2-3 mm.
Ungeți stratul cu gem și îndoiți laturile opuse spre mijloc.
Așezați stratul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Repetăm acțiuni similare cu al doilea strat de aluat.
După coacere, fursecurile pot fi presărate cu zahăr pudră. Rezultatul sunt fursecuri dulci și moi cu gem.
Pofta buna!