Datorită texturii sale, dovlecelul este una din cele mai bune legume, satioase si extrem de gustoase care poate inlocui cu succes carnea.
Una dintre cele mai de succes metode de gătit este să le faci sub formă de șnitele. După prăjirea rapidă într-o crusta crocanta de cascaval, legumele vor înlocui atât garnitura, cât și felul principal.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- sare și piper negru măcinat
- 100 de grame cascaval/branza tare
- câte o linguriță de pătrunjel uscat și boia de ardei
- 4 ouă
- 100 de grame de pesmet
- 50 de grame de făină
Mod de preparare:
Nu trebuie să curățați dovleceii, ci doar sa ii „zgâriați” coaja cu o furculiță, ca să se prăjească mai bine. Tăiați dovleceii în felii subtiri, pe lungime, condimentati-i cu sare și piper și lăsați-i timp de 15 minute.
Într-un castron separat, amestecați 100 g de cascaval ras, pătrunjel, boia de ardei și ouă. Într-un alt recipient, amestecați făina și pesmetul.
Acum fiecare dovlecel este scufundat succesiv în amestecul de brânză, apoi în pesmet.
Se prăjește într-o tigaie bine incinsa, cu ulei, timp de 4 minute pe fiecare parte.
Datorită faptului ca il veti da prin pesmet și a prăjirii cascavalului, dovlecelul avea un gust foarte asemanator cu al carnii.
De asemenea, încercați să variați condimentele pentru a obține un fel de mâncare nou de fiecare dată.
Pofta buna!