Teste

Testul celor cinci degete! Afla daca esti predispus la diabet

 

 

 

Prediabetul inseamna ca nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar trebui, dar nu destul de ridicat pentru a fi casificat ca diabet de tip 2.

Fara a actiona, prediabetul se transforma in diabet de tip 2 in 10 ani sau mai putin. Daca ai prediabet trebuie sa stii ca acesta poate duce la efecte daunatoare pentru inima si a sistemului circulator.

Simptomele prediabetului:

– Sete excesiva
– Urinare frecventa
– Oboseala cronica
– Pierdere in greutate rapida
– Apetit crescut
– Probleme cu vederea
– Rani care se vindeca foarte greu sau chiar deloc.

Loading...

Cum poti diagnostica prediabetul:

Daca nu esti sigur de simptomele de mai sus, exista alta metoda de a diagnostica prediabetul. Poti afla daca ai prediabet printr-o metoda simpla si in mai putin de un minut. Este nevoie doar de degetele de la maini si sa raspunzi la cateva intrebari.

– Ridica un deget daca esti barbat, nu ridica degetul daca esti femeie.
– Nu ridica degetul daca ai sub 40 de ani, ridica un deget daca ai peste 40 de ani, 2 degete daca ai peste 50 de ani, 3 degete daca ai peste 60 de ani.
– Ridica un deget daca consideri ca nu faci destule exercitii fizice, nu ridica degetul daca consider ca faci destule exercitii.
– Ridica un deget daca unul sau mai multi membri ai familiei care sufera de diabet, nu ridica degetul daca nu ai membri ai familiei care sufera sau a suferit de diabet.
– Ridica un deget daca suferi de hipertensiune, nu ridica degetul daca nu ai probleme cu circulatia sangelui.
– Nu ridica degetul daca ai o greutate normala, ridica un deget daca esti bine facut, 2 degete daca esti un pic gras, 3 degete daca esti obez.

Daca tii 5 degete sau mai multe ridicate, atunci este foarte posibil sa suferi de prediabet. Acest diagnostic pe care il poti face singur este legat de factorii care contribuie la aparitia diabetului. Desi acest test nu este 100% sigur, expertii spun ca este o forma de testare foarte buna.

In cazul in care suferi de prediabet, este recomandata vizita la doctor pentru analize a sangelui, ca sa afli cat de mare este riscul de a se transforma in diabet.

 

Sursa: Health24
Categorii