Bauturi

Top CEAIURI eficiente pentru scăderea COLESTEROLULUI

 

 

Top CEAIURI eficiente pentru scăderea COLESTEROLULUI

 

 

Pentru scăderea colesterolului, fitoterapia recomandă plantele bogate în antioxidanți (flavonoizi) precum vitaminele A, C și E, și în seleniu sau alte oligoelemente. Acești nutrienți ajută prin faptul că previn oxidarea colesterolului și acumularea colesterolului rău pe pereții arterelor sub formă de plăci.

Ceaiul de anghinare

Se pune 1 lingură de frunze uscate la infuzat 10-15 minute în 500 ml de apă clocotită. Apoi se bea 250 ml dimineața, pe stomacul gol, 125 ml cu 30 de minute înainte de masa de prânz și 125 ml cu 30 de minute înainte de masa de seară

Această cură se face 20 de zile și ajută nu doar la scăderea concentrației de colesterol din sânge, ci și la întărirea organismului.

Loading...

Ceaiul de mesteacăn

Se pun 2 linguri de frunze uscate la infuzat 15 minute în 250 ml de apă clocotită, la care se adaugă 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Ceaiul rezultat se împarte în mai multe doze, care se beau la intervale de 3-4 ore.

Ceaiul de păpădie

Se pun 1-2 lingurițe de rădăcină și plantă uscată la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Apoi se beau câte 2-3 căni pe zi, înainte de mese.

Această cura durează 2-3 săptămâni.

Ceaiul de pătlagină

Se pune 1 lingură de frunze uscate la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Apoi se ia câte 1 lingură de ceai, la fiecare 2 ore.

Ceaiul verde

Se poate face o cură de lungă durată, cu câte 2-3 căni de ceai pe zi. Datorită concentrației mari de antioxidanți, ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și la reducerea riscului de boli arteriale, obezitate și cancer.

Ceai mixt

  • 30 g de frunze de anghinare
  • 20 g de mesteacăn
  • 20 g de urzică
  • 10 g de păpădie
  • 10 g de măceșe

Se amestecă toate plantele. Se ia 1 linguriță de amestec și se infuzează în 200 ml de apă. Se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi.

Decoct mixt

  • 30 g de cozi de cireșe
  • 25 g de anghinare
  • 25 g de crețușcă
  • 20 g de teci de fasole
  • 20 g de rădăcină de brusture
  • 10 g de flori de gălbenele

Se pune 1 lingură de amestec la fiert 3 minute în 250 ml de apă, apoi se lasă la infuzat cu capac circa 15 minute. Se beau câte 2 căni de decoct pe zi.

 

Sursa




Categorii