Sarbatoarea Pastelui Torturi

Tort delicios de Paste

 

 

 

Acest tort este destul de complex. Nu este foarte dificil de facut, dar consta din cateva etape si daca va decideti sa il gatiti va sfatui sa o faceti intr-o zi cu mai mult timp liber. Etapele in cateva cuvinte sunt urmatoarele: 1. se face aluatul pentru blaturi si se da la cuptor, 2. se face crema, 3. se ung blaturile si se pun in frigider pentru doua ore, 4. se decoreaza. Pana la urma e realizabil, incercati si voi!

Acest tort este destul de complex. Nu este foarte dificil de facut, dar consta din cateva etape si daca va decideti sa il gatiti va sfatui sa o faceti intr-o zi cu mai mult timp liber. Etapele in cateva cuvinte sunt urmatoarele: 1. se face aluatul pentru blaturi si se da la cuptor, 2. se face crema, 3. se ung blaturile si se pun in frigider pentru doua ore, 4. se decoreaza. Pana la urma e realizabil, incercati si voi!

 

Ingrediente:

pentru blaturi:                                     
faina – 150 gr
amidon – 50 gr
cacao amara – 50 gr
margarina – 220 gr
zahar – 220 gr
oua – 4 buc.
praf de copt – 1 pliculet

Loading...

pentru crema:
ricotta (sau branza de vaci) – 600 grIMG_5115
smantana batuta – 10 linguri
rom – 2 linguri (sau 1 lingurita esenta)
ou de ciocolata faramitat (tip Kinder) – 1 buc.

pentru decorat:
napolitane, biscuiti-bastonase, smantana batuta

 

Mod de preparare:

In primul rand pregatim aluatul pentru blaturi. Punem margarina in cuptorul cu microunde sa se topeasca, dupa care o scoatem si o lasam sa se racoreasca.

IMG_5117IMG_5119

Intre timp batem ouale cu zaharul cu ajutorul unui mixer electric cam 8 minute (masa ar trebui sa se dubleze in volum).

Cernem faina impreuna cu amidonul, praful de copt si praful de cacao. Amalgamam bine margarina racorita, masa de ou batut  si amestecul de faina cu prafurile.

 

IMG_5124    IMG_5125

Luam doua tavi de cuptor rotunde cu acelasi diametru (22 cm), le captusim cu hartie de copt, turnam in fiecare cate jumatate din aluat si le dam la cuptorul preincalzit (160 grade) pentru 30 minute.

IMG_5127IMG_5145

Intre timp pregatim crema. Amestecam ricotta (sau branza de vaci) cu romul si cu smantana, pe care am batut-o in prealabil cu 2 linguri de zahar cu ajutorul mixerului (de fapt batem 100-200 gr de smantana in plus – vom avea nevoie pentru a unge laturile tortului in final).  Adaugam si oul de ciocolata faramitat (sau orice alt tip de ciocolata).

Scoatem blaturile din cuptor, le lasam sa se raceasca, dupa care le despicam in doua, ca sa obtinem 4 bucati.

Pe un platou aranjam primul blat, il ungem cu crema si procedam la fel cu toate celelalte. Acum punem tortul in frigider pentru 2 ore.

Trecute aceste doua ore scoatem tortul, ii ungem laturile cu smantana batuta ramasa si le decoram cu napolitane si biscuiti-bastonase. Legam cu o panglica (nu pentru ca biscuitii nu se tin lipiti de tort (se tin!), ci pentru a da un aspect sarbatoresc creatiei noastre). Deasupra decoram cum stim mai bine. Eu am pus floricele de rodii si margarete, doua oua kinder. Ca sugeriment – puteti folosi puisori pufosi (acest tip de decoratii se vinde inainte de Pasti) sau iepurasi, ousoare de ciocolata colorata etc.

 

Pofta buna !  

 

Sursa:  blogcusaresipiper




Categorii