Desert

Tortul Monica, un desert delicios, pufos și cremos – Unde mai pui și că se face repede?

Loading...

 

 

 

 

Tortul Monica este unul extrem de bun, pufos, dar si cremos… Se prepara usor si repede si pur si simplu simti cum se topeste in gura…

Arata foarte bine si ii poti impresiona pe cei pe care îi vei servi…

 

Ingrediente:

pentru blatul alb:

  • 6 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • jum. de plic de praf de copt

 pentru blatul de cacao:

  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 10 linguri de faaina
  • 2 linguri de cacao
  • jum. de plic de praf de copt

 pentru crema:

  • 12 linguri de zahar
  • 200 grame de fulgi de cocos
  • 1 litru de lapte
  • 250 grame de unt

pentru decor:

  • 400 ml de frisca lichida
  • 3 linguri de zahar pudra vanilat
  • fulgi de cocos si cateva bombonele (sau toping de ciocolata)

 

Mod de preparare:

Cum se prepară blaturile?

Incepem cu blatul alb – se bat albusurile cu zaharul pana devin cremoase si isi dubleaza volumul, se adauga pe rand galbenusurile, se mixeaza si mai apoi se adauga laptele si faina cernuta cu praful de copt.

Se amesteca si se pune in tava (24cm) tapetata cu hartie de copt – se baga la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute. Se lasa la racit si mai apoi se taie in 2.

Blatul de cacao – se amesteca ingredientele la fel ca si la primul blat.

Cacaoa se pune odata cu faina. Se da la cuptor, mai apoi se lasa la racit si se taie in doua.

Cum se prepară crema?

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc mediu, cateva minute, pana fierb. Se amesteca continuu.

Intr-o forma de tort cu pereti inalti, incepem asamblarea acestuia – se pune un strat de crema fierbinte – blat alb – crema fierbinte – blat cacao – crema fierbinte – blat alb – crema fierbinte – blat cacao – crema fierbinte.

Totul se pune la cuptor pentru 30 de minute la 170 grade. Cand este gata, se scoate din cuptor si se intoarce tortul cat este fierbinte – blatul de cacao trebuie sa fie primul, pe platou si se lasa la racit.

Pentru decor – se bate bine frisca si se intinte pe toata suprafata tortului dupa care se decoreaza cum va place.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: iLadies

Loading...
Loading...




Categorii

Loading...
error: Content is protected !!