
Rețeta este extraordinar de simplă și incredibil de delicioasă. Toți cei care o încearcă sunt încântați.
Chiar și cei care nu știu să facă aluat cu drojdie se descurcă cu ea.
O prăjitură elegantă, rapidă. Trebuie doar să amestecați ingredientele cu o lingură.
Așadar, astăzi pregătim niște plăcinte cu mere unice dintr-un aluat cu dospitură foarte simplu și rapid.
Aluatul, așa cum am spus, este unul pe care oricine îl poate face imediat, chiar dacă nu are experiență în acest sens.
Ingrediente:
Făină – 320 g
Zahăr – 2 linguri cu o lamă
Drojdie – 1 linguriță.
Lapte – 240 ml
Unt – 100 g
Ulei de floarea soarelui – 2 lingurițe.
Umplere
Mere – 650 g
Unt – 30 g
Zahăr – 2 linguri cu o lamă
Zahăr vanilat – 8 g
Scorțișoară – 1/3 linguriță.
În plus
Ou – 1 buc. (Pentru lubrifiere)
Mod de preparare:
Mai întâi, hai să frământăm aluatul, iar în timp ce crește, hai să pregătim umplutura de mere.
La fel ca aluatul în sine, este și el foarte original, deși este făcut din mere simple.
Pentru a face aluatul, amestecați toate ingredientele uscate enumerate, adică făina, zahărul și drojdia. Folosiți drojdie uscată, cu acțiune rapidă.

Turnați laptele cald și untul topit în centru.
Laptele și untul nu sunt fierbinți, dar puțin mai calde decât temperatura camerei.
Amestecăm ingredientele lichide și uscate cu aceeași lingură. Nici măcar nu poți atinge aluatul cu mâinile.
Uimitor, nu? Asta e tot! Aluatul este frământat. Iese foarte lipicios și destul de lichid.
Dar nu este nevoie să adăugăm făină. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să tăvălim aluatul prin ulei, este foarte ușor, nu-l amestecăm.

După aceea, acoperiți aluatul cu folie alimentară și puneți-l într-un loc cald la dospit. Acest lucru va dura aproximativ 1 oră.
Aluatul ar trebui să crească în dimensiune de 3 ori. În timp ce dospește, vom începe să facem umplutura.
Luăm orice mere (eu folosesc cele mai simple de sezon) și le tăiem în cuburi. Nu sfătuiesc să le curățați de coajă.
Topiți o bucată de unt într-o tigaie, adăugați zahăr obișnuit și zahăr vanilat și puțină scorțișoară.
Întindeți merele și prăjiți-le la foc mare timp de aproximativ 7 minute, până când siropul din mere se evaporă și merele se caramelizează.
Aici, în fotografie, am procesul de prăjire chiar de la început. Drept urmare, merele ar trebui să devină închise la culoare, saturate. Mai târziu vom vedea ce fel.

Umplutura este gata. Lăsați-o să se răcească puțin și începeți să modelați plăcintele.
Nu frământăm aluatul care a crescut de trei ori, ci doar îl desprindem ușor de pereții bolului cu mâinile și îl întindem pe o masă presărată generos cu făină.
Presărați-l cu făină deasupra și întindeți-l fără a-l frământa. Aluatul este foarte fraged și elastic.
Împărțiți-l în 8 părți (eu am 8 chiftele mari în rețeta mea). Formați aceste părți în bile, ridicând marginile de jos.

Rulam ușor bila cu un sucitor și întindem umplutura. Fixăm marginile și o întoarcem cu cusătura în jos.

Tot ce rămâne este să transferați chiftelele modelate pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și să ungeți partea de sus și lateralele cu albuș de ou pentru o culoare aurie.
rechizite școlare

Puneți tava de copt într-un cuptor preîncălzit. Coaceți plăcintele timp de aproximativ 15-17 minute la 220 de grade.
Nu deschideți cuptorul în timpul acestui proces. Altfel, plăcintele se vor așeza și este posibil să nu crească.

Așadar, prieteni, am pregătit niște plăcinte superbe, luxuriante și rozalii, cu umplutură de mere.
Uitați-vă cât de frumoase sunt! Și cât de delicioase sunt! Aluatul, deși subțire, este foarte aerat și ușor.
Și are multă umplutură, exact așa cum îmi place mie.
Poftă bună!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/hto-probue-u-zahvati-vid-tsoho-retseptu-pyrizhky-z-yablukamy-sche-ne-hotuvalysya-tak-prosto/













