Clatite si Gogosi

Trebuie neapărat să încerci și tu această rețetă de turte care te va da pe spate

 

 

Pulpă de miel umplută

 

 

Când se deschide sezonul dovleceilor trebuie neapărat să încerci și tu această rețetă de turte care te va da pe spate. Aluatul este constituit din ouă, dovlecei, ceapă roșie și făină, iar turtele se gătesc la tigaie. Aceste turte se pot servi ca o gustare între mese, la micul dejun, sau chiar ar putea înlocui pâinea la o masă, fiind o alternativă foarte bună.

 

Ingrediente:

1 bucată Dovlecel
1 bucată Ceapă roșie
2 bucăți Ouă
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Ardei boabe dulci
450 g Făină
30 ml Ulei rafinat

 

Mod de preparare: 

  1. Dați dovlecelul prin răzătoare și îl puneți într-un bol. În același bol adăugați ceapa tocată, ouăle, sare, piperul și boabele de ardei dulce. Amestecați bine toată compoziția și încorporați făina cernută prin sită. frământați bine tot aluatul, iar la final încorporați uleiul pentru ca să nu mai fie lipicios. Puneți aluatul într-un bol, presărați deasupra cu făină, acoperiți și lăsați la călduț pentru 30 min.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și îl frământați puțin. Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale. Întindeți prima bucată cu un sucitor de bucătărie într-o foaie cu diametrul mai mic decât cel al tigăii. Procedați la fel cu fiecare bucată și dați turtele la prăjit pe ambele părți în tigaia încinsă cu ulei.

 

Poftă bună!

 

Sursa
Categorii