Sfaturi utile

Trei ADEVĂRURI UIMITOARE despre MAMELE care au născut prin cezariană

 

 

 

 

Să fii mamă nu este deloc o sarcină ușoară. Ai multe responsabilități și trebuie să depui mult efort, iar femeile care au născut prin cezariană ar trebui să-și poarte mândre cicatricea ca pe un ”semn al fericirii”. Nașterea prin cezariană presupune un imens curaj și putere de caracter. Pentru a înțelege că aceste mame sunt niște eroine fără costume, citește în continuare pentru a afla 3 adevăruri despre aceste femei uimitoare.

1. Consecințele intervenției chirurgicale.

Probabil că o să spui că cezariana este o intervenție ușoară, însă este una foarte serioasă. Ca orice altă intervenție, cezariana are riscurile ei, atât pentru mamă, cât și pentru copil. De aceea, mamele trebuie să aibă o mare putere și să fie curajoase pentru a face asta, chiar și pentru membri familiei este greu să asiste la această operație. Uneori, femeile stau acolo singure, nesigure și fără nici un sprijin. Nu poate exista o luptă mai mare și mai grea, însă este o luptă pentru dragostea necondiționată pe care mama i-o poartă fătului.

2. Nesiguranță.

Nu se știe dacă totul a decurs cum trebuie până nu părăsesc sala de naștere. Riscurile nu se termină după ce bebelușul s-a născut. Ca și în cazul altor operații ,doctorii nu pot constata dacă totul a decurs cum trebuie până când efectul anesteziei nu se duce. De fapt, este ceva ce nu multă lume știe. Mamele rămân conștiente în timpul operației de cezariană. Nu simte durere, însă simt tot ce se petrece în interiorul ei și este un sentiment destul de neplăcut. Dacă nu este pregătită dinainte, poate fi chiar traumatic. Totuși, trec cu capul sus peste toate aceste lucruri pentru că recompensa este pe măsură.

Loading...

3. Recuperarea de după operația de cezariană.

După ce copilul se naște, întreaga lume a mamei se învârte în jurul bebelușului. Ar face orice pentru el și nu-l scapă nici o secundă din ochi. Acest lucru cere mari sacrificii și este extenuant. Acum, imaginează-ți cum este să faci toate aceste lucruri în timp ce ai dureri. DA! Durerile mari și disconfortul fac parte din procesul de recuperare după operația de cezariană. Însă aceste lucruri nu mai contează pentru ele. Orice noapte nedormită, orice sacrificiu și efort le face mai puternice pe zi ce trece și fac acest lucru din dragostea nemărginită pe care le-o poartă copiilor. Orice moment în care au suferit durerile recuperării dispare atunci când își văd copiii fericiți.

Aceste mame care au curajul să nască prin cezariană ar trebui cu atât mai mult să fie apreciate. Vor purta acest semn toată viața pentru a le aminti de acest moment fericit din viața lor. Aceste femei care au ales să facă această operație, ar trebui să poarte acest semn cu mândrie. Nu trebuie să-l ascundă sau să-l acopere, este minunat. Această cicatrice este acolo pentru a-ți aminti că ai adus pe lume o nouă viață.

 

Sursa: Ești superbă
Categorii