Placinte si Rulade

Umplutura face diferenta! Placinte cu crema de vanilie si visine

 

 

Umplutura face diferenta! Placinte cu crema de vanilie si visine

 

 

Plăcintele mereu au fost și vor fi îndrăgite de fiecare dintre noi, fie că sunt dulci sau sărate, cu brânză sau vișină, cu foi fine și crocante sau moi și pufoase, din aluat dospit. Această plăcintă este una mai deosebită pentru că pe lângă umplutura din vișine se adaugă și o cremă de vanilie, absolut delicioasă. Foile filo care se folosesc la această plăcintă oferă un aspect mai rafinat, mai fin și mai crocant. Iar în rezultat, veți  obține o plăcintă genială cu un gust demențial.

Ingrediente:

100 ml Lapte
2 bucăți Ouă
100 g Zahăr
60 g Amidon de porumb
500 ml Lapte
1 linguriță Esență de vanilie
1 bucată Ou
50 g Zahăr
70 ml Lapte
30 ml Ulei rafinat
500 g Aluat filo
300 g Vișine
50 g Zahăr
1 bucăți Ou

Mod de preparare:

  1. Puneți 100 ml de lapte, 2 ouă și 100 g de zahăr într-un bol. Amestecați cu un tel încorporând treptat amidonul de porumb. Turnați compoziția obținută într-o cratiță pe foc. Adăugați 500 ml de lapte și lăsați să fiarbă. Apoi adăugați esența de vanilie și luați crema de pe foc. Dați la rece pentru 10 min.
  2. Puneți 1 ou într-un bol. Adăugați 50 g de zahăr și mixați bine. Treptat încorporați 70 ml de lapte, 30 ml de ulei, mixând continuu. Însiropați 4 foi de aluat filo cu amestecul obținut. Deasupra puneți ½ din crema de vanilie din frigider și ½ din vișinele amestecate cu 50 g de zahăr. Rulați bine plăcinta și o transferați în tava tapetată cu hârtie de copt.
  3. Procedați la fel și cu cealaltă plăcintă. Ungeți plăcintele cu un ou bătut și le dați la cuptor pentru 25 min la 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!
Categorii