Remedii naturiste

Un pacient căruia medicii nu i-au mai dat șanse să meargă, s-a repus pe picioare cu acest remediu natural!

 

 

 

 

Întrucât genunchii joacă un rol crucial în activităţile de mers şi chiar de stat în picioare, este foarte important să învăţăm să-i protejăm de leziuni şi de deteriorare. Din fericire, există mai multe remedii naturiste simple care calmează durerile articulaţiilor genunchilor şi repară ţesuturile conjunctive.

Iată reţeta unuia dintre cele mai eficiente astfel de remedii naturale:

 

Ingrediente:

– 1 gălbenuş de ou

Loading...

– sare

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente într-un bol, după care aplică compoziţia pe genunchiul dureros. Înfăşoară apoi genunchiul în folie de plastic. Lasă remediul să acţioneze timp de două ore, după care îndepărtează-l prin clătire cu apă călduţă şi repetă procedura de 4-5 ori pe zi.

Potrivit studiilor de specialitate, gălbenuşul de ou conţine uleiuri rare care se absorb cu uşurinţă prin piele şi furnizează minerale esenţiale direct către oase şi articulaţii, în timp ce sarea reduce inflamaţia mulţumită cantităţilor mari de potasiu pe care le conţine.

Folosirea cu regularitate a remediului contribuie la reducerea durerilor de genunchi şi la creşterea gradului de mobilitate a articulaţiilor genunchilor.

Pe lângă folosirea acestui remediu, mai poţi ameliora durerile şi inflamaţiile genunchilor prin aplicarea de comprese cu gheaţă. Răstoarnă câteva cuburi de gheaţă într-o pungă de plastic cu închidere etanşă, apoi aplică compresa pe articulaţia genunchiului dureros şi acoper-o cu un prosop.

Pentru rezultate optime, menţine compresa timp de 20 de minute odată şi repetă procedura de mai multe ori pe zi. Compresele cu gheaţă au efect vasoconstrictor, eliminând astfel durerile şi inflamaţia.

Şi uleiul de muştar este eficient împotriva durerilor de genunchi – toarnă câteva picături de ulei şi masează-le bine în piele până la absorbirea completă ca să îmbunătăţeşti circulaţia sângelui în locul dureros şi să calmezi durerea.

Sursa:   Secretele
Categorii