Placinte si Rulade

Vedeți aluatul? După coacere acesta se transformă în cremă – O prăjitură superbă cu fructe!

 

 

Vedeți aluatul? După coacere acesta se transformă în cremă – O prăjitură superbă cu fructe!

 

 

Ingrediente:

– 800 g de mere și pere

– 100 ml de lapte

– 30 g de unt topit

– 70 g de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

– 2 ouă

– 50 g de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– 1 priză de sare

INGREDIENTE STREUSEL (ALUAT FĂRÂMICIOS) 

– 80 g de făină cernută

– 30 g de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– 40 g de unt moale

– 1 priză de sare

 

Mod de preparare: 

1. Pregătiți aluatul: spargeți 2 ouă într-un bol, presărați cu 1 priză de sare, zahăr vanilat și zahăr tos. Bateți ingredientele din bol, folosind mixerul, până veți obține o masă albă spumantă. Apoi turnați laptele și untul topit. Amestecați ingredientele, folosind mixerul.

2. Uniți într-un vas aparte făina cernută cu praful de copt și amestecați. Adăugați ingredientele uscate în bolul cu ouăle bătute. Amestecați aluatul.

3. Alegeți o formă de copt dreptunghiulară, cu dimensiunea de 10 x 22 cm. Ungeți fundul și bordura formei cu ulei vegetal, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.

4. Spălați fructele, decojiți-le și îndepărtați-le cotorul cu semințe. Tăiați fructele felii subțiri.

5. Turnați aluatul într-un bol mare și treptat, adăugați fructele tăiate. Amestecați.

6. Așezați fructele scufundate în aluat în forma de copt. Turnați aluatul rămas în bol peste toată suprafața fructelor. Agitați ușor forma.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Pregătiți aluatul fărâmicios: amestecați într-un bol untul moale cu făina cernută, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele, folosind o furculiță, apoi frecați aluatul cu mâinile, până veți obține fărâmituri.

9. După timpul expirat de coacere a prăjiturii, presărați-o cu aluatul fărâmicios. Iar dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 20 de minute.

10. Scoateți prăjitura apetisantă din cuptor și lăsați-o să se răcească în formă, timp de 15-20 de minute. Apoi așezați deliciul cremos pe un platou și lăsați-l să se răcească practic complet.

 

Pofta buna!

 

 
Categorii