Placinte si Rulade

Gătesc așa în fiecare dimineață. Plăcinte leneșe

 

 

Gătesc așa în fiecare dimineață. Plăcinte leneșe

 

Plăcintele sunt o modalitate bună de a lua prânzul și cina. Nu toată lumea consideră plăcintele ca la un mic dejun grozav. Dar plăcintele pot fi ușor transformate într-un fel de mâncare excelent pentru o masă de dimineață. Principalul lucru este să nu luați ca bază rețete lungi.

De exemplu, plăcintele cu carne sau cartofi nu sunt potrivite, deoarece se prepară mult timp. Mai ales dacă un bucătar fără experiență preia treaba.

Prin urmare, merită să cunoașteți rețetele pentru a face plăcinte simple. Acest tip de coacere este adesea numit leneș deoarece este rapid.

Cum să faci plăcinte leneșe pentru micul dejun?

 

Ingrediente:

  • chefir 1% – 200 ml;
  • ou – buc.;
  • sare – ½ linguriță;
  • ulei vegetal – 50 ml;
  • făină – 180 g;
  • praf de copt – 6 g;
  • cârnați fierți – 200 g;
  • ouă – 2 buc.

 

Mod de preparare:

Spargeți un ou într-un castron cu chefir, adăugați sare și amestecați ingredientele până la omogenizare. Se toarnă ulei vegetal în chefir, se adaugă făină și praful de copt, se frământă un aluat ușor gros, fără cocoloașe.

Tocați mărunt cârnații, curățați ouăle prefierte și le dați pe răzătoare grosieră. Adăugați cârnații și ouăle în aluat și amestecați.

Puneti aluatul intr-o punga de patiserie. Se încălzesc 100 ml de ulei vegetal într-o tigaie și se strecoară cu grijă pe suprafața chiftelului.

Prăjiți plăcintele pe ambele părți până se rumenesc.

Faceți plăcinte simple și rapide pentru micul dejun.

De asemenea, le puteți găti cu umplutură de brânză și ierburi.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii