Desert

Desert bicolor cu arome de vanilie si ciocolata

 

 

Desert bicolor cu arome de vanilie si ciocolata

 

Va aduce bucurie nu numai ție, ci și copiilor tăi.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 1 cană de lapte
  • o jumătate de cană de apă
  • 3 căni de făină semi-grunjoasă

De asemenea, nu te poți lipsi de o jumătate de cană de zahăr,

o linguriță de praf de copt și

patru linguri de unt moale.

Pentru crema de lapte vei avea nevoie de:

o cutie de lapte condensat,

6 linguri de lapte praf,

2 linguri de unt moale,

o jumatate de cana de frisca (cca 100 ml).

Pentru crema de ciocolata ai nevoie de:

4 linguri mari de Nutella tartinata,

o lingura de unt,

o cutie de lapte condensat,

2 linguri de cacao si

100 de mililitri de frisca.

 

Mod de preparare: 

 pregătirea aluatului

Bateți doar gălbenușurile cu zahărul și untul cu mixerul. Se adauga apoi in amestec, faina, laptele, praf de copt, apa si amesteca bine toate ingredientele. Apoi bateti tare albușurile, pe care le puneți în aluatul de gălbenușuri. Acest lucru va face masa mai pufoasă. Luați o foaie de copt și tapetați-o. În mod ideal, măsoară 22 x 30 de centimetri. Dați aluatul la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră la 170 de grade, dar depinde de obiceiuri. Când aluatul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească.

 prepararea cremelor

Puteți face crema de vanilie  punand într-o cratiță laptele condensat, laptele praf, untul și smântâna și încălzind-o pe aragaz până se îngroașă, apoi lăsați-o deoparte și lăsați-o să se răcească. Poti prepara si crema cu Nutella in acelasi mod.

Completarea desertului

Tăiați carcasa răcită în trei plăci la fel de largi. Stratificați crema de ciocolată pe cea de jos, acoperiți cu un al doilea strat, pe care aplicați crema de lapte și terminați totul cu ultimul strat de compus, pe care aplicați Nutella în sine și presărați cu nucă de cocos sau nuci, iar rezultatul este uimitor.

Este ideal daca lasi desertul sa se intareasca in frigider. Acest desert în două culori este un plus excelent pentru o cafea bună de dimineață sau după-amiază.

La servire, îl puteți îmbogăți și cu o grămadă de frișcă proaspăt bătută sau cu fructe la alegere.

De exemplu, căpșunile, afinele sau bananele sunt potrivite.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

 




Categorii