Flori si gradina

9 Plante de apartament capabile sa curete aerul

 

 

 

 

Intrebare: Care aer este mai poluat? Cel din casa sau cel din afara ei? 10 din 10 spun ca aerul din apartament, birou sau casa este mai poluat decat cel din afara lor. Aerul din interior a fost nominalizat, de catre EPA, ca fiind in top 5 cele mai mari riscuri pentru sanatatea publica, aerul inchis dezvolta poluare in interior.

Obiectele din casele noastre emit chimicale toxice precum formaldehida, de exemplu. Puteti fi si tinta poluantilor precum polenul, bacteriile, si alti contaminanti din exterior care intr-un fel sau altul intra in incapere. Din fericire, plantele din casa ne pot ajuta sa rezolvam o parte din aceste probleme ale calitatii aerului.

 

1. Chrisantema

 

 

Nasa a descoperit ca aceasta planta este un adevarat purificator al aerului. Indeparteaza amoniul, benzenul, formaldehida si xilenul din casa. Este destul de populara si ieftina si in plus, pot fi plantate si in exterior.

 

2. Plantele curgatoare

 

 

Acestea sunt foarte usor de crescut asa ca, daca sunteti incepator, va recomand sa incepeti cu aceasta planta. Lumineaza si fac foarte repede puisori, putand avea in scurt timp mai multe plante.

 

3. Dracena

 

 

Exista peste 40 de tipuri de dracena, ceea ce inseamna ca este destul de usor sa o gasiti pe cea potrivita pentru dumneavoastra. Ajuta la indepartarea benzenului, formaldehidei, tricolertienei si xilinei din aer. Sunt totusi plante toxice pentru caini si pisici, deci daca aveti animale, ganditi-va de doua ori inainte de a o cumpara.

 

4. Ficus

 

 

Ficusii sunt preferatii mei, putand creste atat cat le permite vasul in care sunt depozitati. De obicei au intre 2-10 metri si detin o putere mare de curatare a aerului. Puteti de asemenea sa tineti aceasta planta in exterior primavara si vara. Ficusul indeparteaza benzenul, tricoletilena si formaldeida, din interior.

5. Crinul pacii

 

 

Nu numai ca ne incanta cu minunatele sale flori insa au si puterea de a curata aerul. Infloresc pe intreaga perioada a verii si prefera locurile cu umbra cu pamant moale. Indeparteaza amoniul, benzenul, formaldeida si tricolotilena.

 

6. Feriga

 

 

Aceasta planta prefera locurile racoroase cu umiditate ridicata si lumina indirecta. Baile sunt locuri minunate pentru micutul nostru prieten. Indeparteaza xilina si formaldeida din incaperi.

 

7. Limba soacrei

 

 

Vad aceasta planta peste tot, in birouri sau chiar in restaurante- si nu-i de mirare de ce. Nu necesita prea multa apa si prefera zonele uscate. Nu au nevoie nici de foarte multa lumina. Indeparteaza benzenul, formaldeida si xilina din interior.

 

8. Palmierul de bambus

 

 

Palmierul de bambus filtreaza formaldeida. Traiesc in lumina puternica si soare. Cresc in jur de 2-3 metri, fiind o imagine impozanta in incapere. Indeparteaza benzenul, formaldeida si tricloretilena.

 

9. Aloe Vera

 

 

Aloe este o planta multi-functionala. Are beneficii in sanatate atunci cand se consuma in cantitati mici, ajuta la tratarea arsurilor si curata aerul din incapere. Indeparteaza formaldeida.

 

Sursa: Pentru Suflet
Categorii