Placinte si Rulade

Ruladă de lămâie cum nu ai mai mâncat! Uite aici rețeta!

 

 

 

 

Ingrediente:

1 cană de făină
3 ouă
1 cană de de zahăr
3 linguri de apă rece
1 linguriţă de praf de copt
1/4 linguriţă de sare

Umplutură:

3 linguri de făină
1 ou, ușor bătut
1 cană de de zahăr
3/4 ceașcă de apă
1/4 ceașcă suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se pregătește o tavă 35-40 cm x 25 cm, care se unge cu ulei, se acoperă cu hârtie de copt și apoi se unge cu ulei și hârtia de copt.
Într-un castron mare, se bat ouăle timp de 3 minute. Se adaugă treptat zahărul și se bate încă 2 minute sau până când amestecul devine gros. Se adaugă apa.

Se amestecă ingredientele uscate și se încorporează treptat în amestecul de ou. Când compoziţia este omogenă, se așează uniform în tava pregătită și se coace la cuptorul încălzit la 190 ° C timp de 10-15 minute. Se lasă să se răcească 5-10 minute în tava în care s-a copt.

După ce s-a răcit puţin, blatul se răstoarnă pe un prosop de bucătărie și se desprinde cu grijă hârtia de copt. Apoi se rulează în prosop, începând cu o latură scurtă și se așează pe un suport de sârmă până când se răcește complet.

Pentru umputură se amestecă într-o cratiţă mică zahărul, făina, oul, apa și sucul de lămâie. Se pune la foc mediu și se amestecă până când compoziţia începe să fiarbă. Se mai lasă pe foc, amestecându-se în continuare, timp de 1 minut, până se îngroașă. Se dă deoparte și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se derulează blatul și se acoperă uniform cu umplutura, lasând cam 2 cm neacoperiţi la margine.Se rulează din nou și se așează cu marginea în jos pe un platou de servire. Se acoperă și se lasă la frigider pentru 1-2 ore. Se păstrează în frigider.

 

Pofta buna!

 

Imagini pentru рулет с лимоном

Sursa: PentruEa „Deja Vu” (foto)
Categorii