
Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de plăcintă din foi de lipie și umplutură suculentă de carne – mega delicioasă, aspectuoasă și extrem de simplu de realizat.
Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, aromată și suculentă, această mâncare este și foarte sățioasă.
Ingrediente:
| 2 bucăți | Lipie |
| 500 g | Carne tocată |
| 1 bucată | Ceapă |
| 30 g | Pătrunjel |
| 1 linguriță | Sare |
| 1 linguriță | Piper negru măcinat |
| 2 bucăți | Ouă |
| 2 linguri | Smântână |
| 2 linguri | Ketchup |
| 100 g | Cașcaval |
| 10 g | Unt |
Mod de preparare:
- Într-un bol puneți carnea tocată, adăugați ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, condimentați cu sare și piper și amestecați foarte bine amestecul.
- Întindeți lipia pe masă, puneți jumătate de cantitate din amestecul de carne, repartizați pe toată suprafața și rulați bine.
- La fel procedați și cu cealaltă lipie.
- Ungeți cu ulei un vas termorezistent sau o tavă cu diametrul ( 22 cm) , aranjați rulourile în tavă sub formă de spirală.
- Dacă se rup puțin, să nu vă faceți griji, pentru că după coacere nu se observa și va avea un aspect atrăgător.
- Pregătiți toppingul: dați prin răzătoare mică cașcavalul, adăugați smântâna, ketchup, piper negru, sare și ouăle.
- Amestecați bine totul. Cu acest topping acoperiți bine și uniform toata suprafața ruloului.
- Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 50 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!













