Stiri

A nins în Deşertul Sahara, cel mai fierbinte loc de pe planetă! Imagini unice, spectaculoase!

 

 

A nins în Deşertul Sahara, cel mai fierbinte loc de pe planetă! Imagini spectaculoase!

 

 

Pentru prima dată în aproape 40 de ani, deşertul Sahara a experimentat o furtună de zăpadă. Deşertul Sahara este cel mai mare deșert fierbinte de pe Pământ, acoperind o suprafaţă de 9.400.000 de kmp, şi cuprinzând țări ca Algeria, Egipt, Ciad, Libia, Mali, Maroc şi altele.

Temperaturile din această regiune incredibilă a Pământului sunt în mod obișnuit în jur de 30-40 de grade Celsius în timpul zilei şi se pot ridica nu de puţine ori până la 50 de grade. Aşadar, în aceste condiţii, nu mare le-a fost mirarea localnicilor, dar şi oamenilor de ştiinţă, când în oraşul deşertic Ain Sefra din Algeria a început să ningă. Această localitate, care în limba arabă înseamnă “Calea către deşert”, este considerată a fi una dintre cele mai fierbinţi şi mai uscate așezări permanente din întreaga lume.

Ultima dată când aici a avut loc o furtună de zăpadă a fost în februarie 1979, când un scurt viscol a aşezat zăpada în zonă timp de aproximativ o jumătate de oră. De data aceasta, viscolul a durat un pic mai mult și zăpada a rămas aşezată aproape o zi întreagă, înainte ca să se topească.

 

Imagine similară
Imagini pentru imagini cu zapada din sahara
Imagine similară
Imagine similară
Imagine similară

 

Sursa: Secretele lui Lovendal 攝影日報
Categorii