Stiri

Românca de 26 de ani, care conduce o nava de 30.000 de cai putere. Uite povestea ei

 

 

 

 

Farcas Stefana, din Roman, are doar 26 de ani, dar ocupa un loc foarte important la bordul Fregatei Regele Ferdinand, o nava de 30.000 de Cai Putere.

”Comandant grup de lupta, navigatie si observare la bordul Fregatei Regele Ferdinand, locotenent Farcas Stefana”, se prezinta tanara care la 14 ani s-a inscris la Colegiul National Militar Campulung Moldovenesc.

”Optiunea pentru Fortele Navale a fost in clasa a 11-a, in urma unei excursii de studii la Academia Navala. Parintii nu au fost incantati, fiind singura fata la parinti, dar dupa ce au vazut ca sunt fericita au fost bucurosi ca fac ceea ce imi place”, marturiseste Stefana, conform hotnews.ro.

 

Functia de navigator presupune executarea manevrelor cu nava, partea de manevre in conditii speciale, intrari iesiri din porturi, tranzitari stramtori, explica ea.

 

 

Desi este multumita de meseria ei, Stefana spune ca viata pe mare nu este foarte usoara.

”Esti destul de mult plecat de acasa, te privezi de multe lucruri, libertati, viata pe mare nu e usoara. Ma trezesc de obicei la ora 5, sa beau cafea, sa citesc presa de acasa. La ora 7 trebuie sa fiu in formatie, se face prezenta si suntem pregatiti de inceperea programului”, explica ea.

Nava pe care o manevreaza are 150 de metri lungime, 4.900 de tone, 4 turbine si 30.000 de Cai Putere.

 

Sursa: Respect și prietenie
Categorii