Stiri

Un copil român orfan, CEL MAI BUN PIANIST din lume!

 

 

 

 

Micul pianist Fabiani Pricsina, din Petroşani, a reprezentat România la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, Franţa, unde a obţinut premiul I, devenind astfel cel mai bun pianist din lume.

Săptămâna trecută, micul pianist din Petroşani s-a aflat la Nisa, în Franţa, unde a participat la un prestigios concurs internaţional de pian.

În ţara lui Voltaire, micul artist din Petroşani s-a clasat pe prima treaptă a podiumului. A urcat acolo unde merita…

Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani în faţa ziariştilor.

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa, demonstrând cu toată fiinţa sa că muzica transcrie adevăratul înţeles al cuvântului „absolut”.

Povestea lui îşi are izvorul într-o tragedie, deoarece mama lui s-a stins în urma unui tragic accident de circulaţie care a avut loc anul trecut la Petroşani, chiar în Joia Patimilor.

Fabiani este puştiul care poate da oricui o lecție de viață. Este artist şi cântă nu doar cu mâinile lui neobosite, ci şi cu inima. Este copilul-artist în faţa căruia România trebuie să se ridice în picioare!

Micul pianist are doar 12 ani, este elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” din Petroşani şi de-a lungul timpului a reuşit să obţină nenumărate premii la diverse competiţii naţionale şi internaţionale.

De altfel, anul trecut, la doar o săptămână după tragedia în care şi-a pierdut mama, a câştigat locul I şi Premiul Uniunii Compozitorilor la un concurs local, iar o lună mai târziu strălucea pe scena Concursului internaţional „Piano Talents”, din Milano.

Fabiani Pricsina e crescut acum de Beatrice Munteanu, sora mamei sale, care e nu numai tutorele copilului, ci şi stâlpul său de susţinere.

Împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi, mătuşa se străduieşte ca lui Fabiani să nu-i lipsească nimic şi să simtă căldura unui cămin normal.

 

Fabiani-Pricsina-4a

 

Sursa: weart.ro
Categorii