Stiri

Drumul spectaculos, recent inaugurat, la fel de frumos ca Transalpina sau Transfăgărăşan. Şoseaua a fost săpată în munte

 

 

 

 

In comuna Tomesti a fost inaugurat cel mai spectaculos drum din judetul Timis, in urma unei investitii de un milion de euro. Transluncani poate concura cu Transalpina sau cu Transfagarasanul si are o lungime de peste cinci kilometri, fiind sapat in munte, scrie mediafax.ro

In comuna Tomesti, din judetul Timis, a fost realizat un drum agricol spectaculos, cu bani europeni, in cadrul unui proiect in valoare de aproximativ un milion de euro. Soseaua sapata in munte are o lungime de peste cinci kilometri si a fost realizata la cea mai mare altitudine din judetul Timis, cel mai inalt punct avand 700 de metri. Lucrarile au fost complexe si s-au desfasurat pe parcursul a trei ani, in conditiile in care aproximativ jumatate din suprafata drumului agricol a fost construita in roca.

„Drumul a fost realizat in cadrul unui proiect european in valoare de aproape un milion de euro. Drumul agricol Oboare are o lungime de 5,4 kilometri. Pe langa acest segment de drum asfaltat, in cadrul aceluiasi proiect, mai avem un segment de drum, Valea Lupului, de 3,5 kilometri, care a fost pietruit. Drumul agricol Oboare deserveste aproximativ 600 de hectare de teren agricol, plus pasunile din golul alpin, fanete si intre 2.000 si 2.500 de hectare de paduri”, a declarat, primarul comunei Tomesti, Costel Medelean, scrie fabricatinromania.info.

Potrivit primarului comunei Tomesti, localnicii au numit noua sosea Transluncani, iar cei care au ajuns sa se plimbe pe acest drum spun ca poate concura cu Transalpina sau Transfagarasanul.

„Pe langa destinatia agricola, indeplineste si conditiile de traseu turistic, dar si de alternativa la drumul judetean 684, care leaga judetul Timis de judetul Caras-Severin. Lucrarile au avut o complexitate ridicata, fiind zona montana, s-a sapat si in stanca. Pe un segment de doi kilometri din noul drum era doar o poteca inainte de lucrari, iar pe acea portiune doar in stanca s-a sapat. Sambata am vazut foarte multa lume pe drum, am vazut masini din alte judete. Oamenii au numit acest drum Transluncani pentru ca se afla in localitatea Luncani, facand comparatie cu Transfagarasanul sau Transalpina”, a afirmat Costel Medelean.

Primarul comunei Tomesti considera ca numarul turistilor va creste foarte mult daca o portiune de drum din zona, de aproximativ unsprezece kilometri, care leaga judetele Timis si Caras-Severin, va fi asfaltata.

 

Sursa: Secretele.com
Categorii