Placinte si Rulade Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Am ales sa fac aceasta rulada de Sarbatori! Polpettone umplut, invelit in bacon

 

 

 

 

Ingrediente:

1 kg carne vita tocata

2 oua

80 g pesmet

Loading...

4 catei usturoi

sare

piper

8 felii cascaval Ceddar

8 felii sunca Praga

80 g baby-spanac

200 g piept porc fiert feliat

1 ardei gras rosu

16 oua prepelita

80 g baby-morcov

100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Primele 6 igrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam bine de tot sa se omogenizeze toate.

Daca doriti puteti adauga si verdeata tocata marunt.

Luam o hartie de copt, o motototlim si o udam bine, o stoarcem si o intindem pe o suprafata plana.

Dam o forma dreptunghiulara compozitiei de rulada , pe care o intindem de marimea dorita.Eu am facut doua rulade din acest amestec.

Intindem 4 felii de cascaval , peste el alte 4 de sunca , dupa cum vedetim in poza de mai jos:

Luam jumatate din spanacul-baby spalat si bine stors si il asezam la unul din capete, punem ouale fierte de prepelita, morcoveii-baby si fisii de ardei gras rosu.

Rulam cu grija cat mai strans , cu ajutorul hartiei de copt.intindem feliile de piept de porc suprapuse si rulam rulada in ele.

Procedam la fel si cu a doua rulada.

Punem intr-un vas termorezistent uns bine, cam 100 ml vin alb si asezam cele doua rulade in vas.

Dam vasul la cuptor pentru 50-60 de minute , pina cand pieptul de porc s-a rumenit frumos.

Dupa necesitate lasam rulada sa se raceasca sau o tinem la cald sa o putem servi alaturi de garnitura dorita si o salata verde.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan Romania




Categorii