Nu este un scenariu de film, ci o întâmplare adevărată. Durerea familiei celor doi e alinată de gândul că au murit ținându-se de mână.

„Nu aș vrea să îi știu speriați în ultimele clipe din viața lor”, a spus nepoata Debbie Handler.

 

Cuplul din Illinois a crescut trei copii: Clara, Daniel și Leonardo. Aveau o relație foarte apropiată cu nepoții lor. La funeralii, fiica a zis:

„Dragostea lor a fost atât de puternică, încât ei pur și simplu nu au putut trăi unul fără altul.”

Doamna și domnul Vatkin s-au cunoscut în țara lor de baștină, Argentina. Comunicau la început prin scrisori și s-au căsătorit atunci când s-au mutat în SUA, unde Isaac a pus pe roate o afacere de succes în calitate de distribuitor de carne. Teresa era casnică și manichiuristă.

„Ei au fost mereu extrem de îndrăgostiți, până la sfârșit, la propriu. Până la ultima secundă”, a spus rabinul Barry Schechter.

Nu este primul caz când într-un cuplu cu o căsnicie îndelungată unul din parteneri moare la scurt timp după decesul celuilalt. La începutul lunii, Vera si Wilf Russell s-au stins din viață la doar patru minute distanță unul față de celălat. S-au cunoscut 75 de ani în urmă și s-au logodit imediat. Din păcate, la scurt timp dupa logodnă, Wilf a fost trimis să lupte în cel de-al Doilea Război Mondial. Vera și-a așteptat logodnicul cu sufletul la gură, iar când acesta s-a întors acasă, s-au căsătorit imediat. De atunci, timp de 71 de ani, cei doi soți nu au mai stat separat nici măcar o noapte.

„Am fost un cuplu pe cinste, nu?”, au fost ultimele cuvinte ale bătrânei de 91 de ani, care a închis ochii pentru totdeauna, la câteva minute după ce soțul ei a murit.