Stiri

Capcană din portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă de 300 de lei!

 

 

 

 

Amenda de 300 de lei! Poliţia Română ştie de ce, şoferii habar nu au.
Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un momentdat deoarece, mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi la trusa medicală.

au termene de valabilitate. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte.
Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.
„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, un şofer amator de 54 de ani din Arad.
Chiar dacă acest caz s-a petrecut cu ceva timp în urmă, pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră. Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică să verficiaţi periodic dacă trusa de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate.

 

Sursa:  www.promotor.ro
Categorii