Inedit

Care sunt cele mai importante lucruri din viață

 

 

 

 

Niciodată nu este prea târziu să ne reinventăm, însă este foarte bine să învățăm aceste 7 lecții înainte de a modifica ceva în viața noastră.

Nu trebuie să vedem lucrurile în felul următor: cei care au reușit într-o anumită situație, în care noi nu am reușit, au trișat. Nu, lucrurile stau diferit. Poate că locul nostru nu era acolo, poate că viața ne rezervă altceva.

Persoanele de succes sunt conștiente de următoarele 7 lecții ale vieții și le respectăcu sfințenie. Iată care sunt:

Loading...

1.Trăiește în prezent, aici și acum!

Să privim în profunzime, aceste cuvinte. Unde suntem atunci când mergem spre serviciu? În mașină, în autobuz sau poate pe stradă. Da, suntem acolo fizic, însă unde ne poartă gândul?

Probabil că ne gândim la ceea ce avem de făcut azi, ce s-a petrecut seara trecută sau ce gătim mai târziu. Ei bine, aici este problema, nu trăim prezentul!

Hai să tragem o gură de aer și să privim altfel lumea. Să ne bucurăm de drumul până la serviciu, nu să îl vedem ca pe o corvoadă. Atunci când am ajuns la lucru să ne facem datoria și indiferent ce acțiune am realiza, să o facem cu gândul la prezent.

2. Renunță la „ar trebui/nu ar trebui/”

Poate că este cea mai importantă lecție pe care o vei învăța azi. Renunță la așteptările pe care le ai de la cei din jur. De exemplu: mă aștept ca fiul sau fiica mea să meargă la facultate, deoarece am investit timp și bani în educația lui/ei. Greșit! Dacă nu va face asta vei suferi! Ia lucrurile așa cum sunt și rămâi împăcat cu ceea ce ai făcut tu.

3. Schimbă-ți perspectiva

Nu exagera lucrurile. Învață din experiență și mergi mai departe. Încearcă să nu despici firul în patru ori de câte ori te afli într-o situație critică.

4. Frica nu este reală

Frica nu a fost și nu va fi nicicând reală. Mintea ne setează limite, atunci când vine vorba de necunoscut, limitându-ne astfel potențialul.

Încearcă să ieși din zona de confort și acționează, doar așa vei afla ce se află ascuns în spatele unei noi uși deschise!

5. Pas cu pas

Progresul treptat este întotdeauna mai bun decât cel fals. Dacă ne grăbim să sărim peste etape, doar pentru a ajunge la linia de final, înseamnă că trișăm și , în plus, nu ne bucurăm de peisajul pe care ni-l oferă experiența, până la linia de sosire.

Ia lucrurile încet și învață din tot ceea ce realizezi.

6. Nu presupune ce cred cei din jur

Este crucial să înveți asta! Ascultă-l pe cel de lângă tine înainte de a trage concluzii pripite și nici nu îți forma o imagine despre cineva, doar pentru că altcineva ți-a spus verzi și uscate!

7. Apreciază!

Cu cât învățăm mai repede să apreciem lucrurile din jurul nostru, cu atât ne va fi mai bine! Ai observat că persoanele care îmbătrânesc, înțeleg lucrurile mai bine? Pur și simplu apreciază fiecare relație, fiecare experiență sau zi trăită! Fă-o și tu!

Dacă vom învăța aceste lecții despre viață, vom reuși să trăim fericiți și împliniți, până la finalul vieții!

 

Sursa: Secretele
Categorii