Stiri

Ce inseamna daca te trezesti des in timpul noptii

 

 

 

 

Persoanele care se foiesc des pe timpul noptii sunt predispuse infarctului. Cercetatorii japonezi sustin ca daca ne intrerupem odihna pe timp de noapte ar putea insemna o boala care s-ar putea dezvolta in viitor.

13.000 de subiecti au fost analizati in cadrul studiului, astfel ca rezultatele sugereaza ca intreruperea somnului din timpul noptii ar putea creste riscul infarctului si a anginei pectorale, cu 99 de procente. Ba mai mult, persoanele care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi dar si cei care dorm mai putin de 6 ore sunt predispusi riscului respectiv, informeaza Telegraph.

Ba mai mult, o echipa de cercetatori de la Universitatea Hiroshima din Japonia sugereaza ca in cazul in care ne este intrerupt somnul constant pe parcursul noptii, putem ajunge sa fim hiperactivi, deoarece sistemul nervos accelereaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Un somn care nu este odihnitor poate reprezenta o sanatate precara, motiv pentru care persoanele cardiace nu se pot odihni suficient.

In cazul persoanelor care necesita peste 30 de minute pentru a adormi au 52% sanse de a suferi un atac de cord iar in cazul celor care dorm mai putin de 6 ore pe noapte ar putea suferi un infarct in procent de 29%.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa
Categorii