Casa de vis

Cele mai frumoase castele din lume

 

 

 

 

Castelele, spre deosebire de vilele moderne, nu numai că au demonstrat bogăția proprietarilor lor, dar au servit și ca fortărețe puternice care puteau menține apărarea timp de mai mulți ani.

Chiar și faptul că multe castele, care au supraviețuit războiului, sunt încă intacte, spune că acestea sunt o locuință mai sigură decât orice casă nou-construită.

Sunt incredibil de frumoase și par să fi apărut în lumea noastră din paginile de basme și legende.

Loading...

Înălțimile lor amintește de momentele în care se luptau pentru frumusețea inimii femeilor, iar aerul de cavalerie și curajul încă se păstrează.

Pentru a vă face să simțiți o dispoziție romantică, am adunat în acest material cele mai cunoscute castele, care sunt încă locuibile.

Castelul Bran, România

 

Castelul Bran este perla Transilvaniei, muzeul misterios al fortului, unde s-a nascut celebra legendă a contelui Dracula – vampirul, ucigașul și guvernatorul Vlad Țepeș.

Castelul Reichsburg, Germania

 

Castelul milenar a fost inițial reședința lui Conrad al III-lea, rege al Germaniei, iar apoi a lui Ludovic al XIV-lea al Franței. Cetatea a fost arsă de către francezi, în 1689 și ar fi căzut în uitare, dar un om de afaceri german a cumpărat rămășițele sale, în 1868 și și-a cheltuit cea mai mare parte a bogăției sale reconstruind castelul.

Mont Saint-Michel, Franța

 

Castelul impresionant din Mont Saint Michel, înconjurat de toate părțile de mare, este una dintre cele mai populare atracții ale Franței, după Paris. Construit în 709, încă arată uimitor.

Castelul Hochosterwitz, Austria

 

Castelul medieval Hochosterwitz a fost construit în secolul IX. Turnurile sale și acum monitorizează viguros zona înconjurătoare. Și, în vremea insorită, îl puteți admira chiar și de la o distanță de 30 km.

Castelul Neuschwanstein, Germania

 

Castelul romantic al regelui bavarez Ludwig al II-lea a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea, iar pentru acele vremuri arhitectura sa a fost considerată foarte extravagantă. Chiar și așa, zidurile sale au inspirat creatorii Castelului Frumoasei adormite, de la Disneyland.

Castelul Bodiam, Anglia

 

De la ridicarea sa, în secolul al XIV-lea, Castelul Bodiam a supraviețuit multor proprietari, și fiecăruia îi plăcea să lupte. De aceea, când lordul Curzon l-a spulberat, în 1917, din castel au rămas doar ruine. Din fericire, zidurile sale au fost repede restaurate, iar acum castelul este ca nou.

Castelul Guaita, San Marino

 

Castelul, din secolul al XI-lea, se află pe vârful muntelui Monte Titano și, împreună cu alte două turnuri, protejează cel mai vechi stat din lume, San Marino.

 

Sursa
Categorii