Casa de vis

Teatrul National din Iasi, al 2-lea cel mai frumos din lume. Istoricul cladirii vechi de peste 100 de ani

 

 

Teatrul National din Iasi, al 2-lea cel mai frumos din lume. Istoricul cladirii vechi de peste 100 de ani

 

 

Al doilea teatru ca frumusete din lume este Nationalul din Iasi. Cel putin asta reiese dintr-un top realizat de televiziunea britanica BBC.

Iar compania este una selecta; langa teatrul ″Vasile Alecsandri″⁣ se afla celebrul Bristol Hippodrome din Marea Britanie, Teatro La Fenice din Venetia sau Palais Gariner din Paris.

FOTO) Al doilea cel mai frumos Teatru din lume se află în România - 14.02.2017, Sputnik Moldova-România

Nationalul din Iasi a fost proiectat de doi arhitecti vienezi acum mai bine de 100 de ani. La inceputuri a functionat sub directiunea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri si Mihail Kogalniceanu, primind in 1956 numele poetului Vasile Alecsandri.

Imagini pentru Teatrul National din Iasi, al 2-lea cel mai frumos din lume. Istoricul cladirii vechi de peste 100 de ani

In cautarea celor mai frumoase teatre, cei de la BBC s-au indragostit pe loc de frumoasa cladire din Iasi si au inclus-o intr-un top realizat cu ocazia “Zilei mondiale a teatrului”.

In topul BBC, Teatrul National din Iasi figureaza alaturi de institutii culturale din Paris, Londra, San Francisco, Venezia, Bristol si Vicenta.

Imagini pentru Teatrul National din Iasi, al 2-lea cel mai frumos din lume. Istoricul cladirii vechi de peste 100 de ani

Monumentul a carui frumusete sta si in minunatele detalii arhitecturale este deschis nu doar pe timpul spectacolelor, ci si in restul zilelor, pentru ca oricine sa se poata bucura de el.

Daniel Busuioc, director artistic Teatrul National Iasi: “Toti iesenii se mandresc cu cladirea Teatrului National. Ne-a bucurat ca a fost selectat ca una dintre cladirile teatrale care te lasa masca. Vin grupuri turistice nu numai din tara, ci si din strainatate.”

Teatru din România, al doilea cel mai frumos din lume | DCNews

 

Dorina Petrescu, turista: “Pentru mine, este cea mai frumoasa dintre salile de teatru in care am avut posibilitatea sa intru. Am ramas fara respiratie.”

Teatrul din Iasi poate fi vizitat de luni pana sambata, intre orele 10:00 si 17:00.

 

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi - Cultura in Iasi

 Sursa
Categorii