Astazi iti propun sa incerci chiflele pufoase cu branza si nectarine. Sunt perfecte pentru micul dejun, dar merg la fel de bine si la pranz, cu o ceasca de ceai.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 ml lapte,
- 20 gr drojdie proaspata
- 3 linguri zahar,
- 1 ou,
- 450 gr faina de grau
- 2 linguri unt,
- un praf de sare
pentru umplutura de branza:
- 250 gr branza de vaci
- 2 galbenusuri,
- 4 linguri de zahar
- 1 lingura unt moale
In plus:
- 2 nectarine
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in laptele cald. Adauga apoi o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Amesteca bine si pune drojdia deoparte pentru 10 minute.
Cerne faina intr-un bol incapator. Adauga drojdia, oul, zaharul, sarea si untul topit. Framanta aluatul. Fa o bila de aluat, presar-o cu faina de grau si las-o doparte, intr-un loc cald pentru aproximativ 40 de minute.
Faramiteaza branza de vaci cu o furculita. Adauga galbenusurile de ou, zaharul si untul moale. Amesteca bine.
Scoate samburii din netarine. Taie apoi nectarinele in felii.
Transfera aluatul crescut pe blatul de lucru presart cu faina. Intinde-l intr-o foaie dreptunghiulara. Decupeaza aluatul cu un pahar cu gura rotunda.
Pune bucatile de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare bucata de aluat intinde umplutura de branza pregatita anterior.
Pune 2-3 bucati de nectarine pe fiecare chifla. Baga tava cu chifle in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproxiamtiv 25 de minute.
Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verifici chiflele inainte de a le scoate.
Pofta buna!