Aperitive si Gustari

Desi e cel mai simplu de gatit, multi il prepara GRESIT. Asa o sa faci cel mai gustos piure de cartofi pe care l-ai mancat in viata ta

 

 

 

 

Piureul – una dintre cele mai comune, rapide si usor de facut mancaruri/garnituri din lume.

Si una dintre cele mai versatile si gustoase, totodata. Poti sa il faci clasic sau cu lapte, branza, unt, smantana, ceapa. In ciuda faptului ca este un fel de mancare pe care absolut oricine il poate face, se pare ca… l-am preparat cu totii gresit pana acum.

Mai toti procedam astfel: curatam cartofii, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si apoi ii pisam adaugand si restul de ingrediente. Gresit! Potrivit bucatarului chef Tyler Florence, metoda corecta ( a se citi “cea mai gustoasa”) de gatire a piureului e alta. Total diferita dar deloc complicata. Potrivit lui Florence, cartofii trebuie fierti IN ingredientele cu care vrei sa ii combini.

Loading...

Pur si simplu speli si cureti cartofii cruzi, ii tai cubulete si ii pui la fiert in lapte cu unt, sare etc. (de exemplu). Asa cartofi iau timp sa absoarba aromele ingredientelor respective.

Cand s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii intr-un alt vas. Piseaza-i, incorporand treptat lichidul aromat in care i-ai fiert.

Crede-ne pe cuvant! Asa o sa faci cel mai gustos piure pe care l-ai mancat in viata ta, cu minimum de efort, doar respectand sfatul genial de mai sus.

 

Sursa: Bensan
Categorii