Preparate fara carne

Mâncare de dovlecei cu ardei gras și roșii

 

 

 

O mâncare sănătoasă, savuroasă și ușor de gătit

Rețeta pentru mâncarea de dovlecei cu ardei gras și roșii conține: cartofi dulci, dovlecei, roșii, ardei grași roșii, ulei de măsline extra-virgin, usturoi, unt, busuioc, pesmet, piper negru măcinat și sare fină.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei;
  • 3 căței de usturoi;
  • o ceapă;
  • 3 ouă;
  • 60 g parmezan;
  • 100 mililitri smântână lichidă;
  • 100 mililitri lapte;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper.

 

Mod de preparare:

Curăță dovleceii de coajă, apoi taie-i pe lung în fâșii de aproximativ
doi centimetri grosime. Presară sare grunjoasă peste ei și lasă-i o oră într-o strecurătoare.

După scurgerea timpului, clătește feliile de dovlecel, lasă-le la scurs și taie în cuburi jumătate din cantitatea de dovlecei. Pune cuburile de dovlecei împreună cu ceapa tăiată mărunt, cu usturoiul pisat și cu puțin ulei de măsline într-o tigaie și lasă-le să se călească, până devin aurii. Separat, amestecă ouăle cu laptele și cu smântână, apoi condimentează cu sare și piper.

Mixează feliile de dovlecel care au rămas netăiate împreună cu
sosul din lapte și smântână și apoi adaugă-le peste dovleceii căliți
în tigaie. Unge o tavă cu ulei de măsline, presară puțin parmezan și
toarnă preparatul.

Loading...

Presară și peste dovlecei parmezan. Introdu tava la cuptorul încălzit în prealabil și las-o la foc tare 20-25 de minute. Dovleceii gratinați reprezintă una dintre cele mai gustoase mâncăruri de vară, a cărei preparare îți va lua aproximativ o oră jumătate.

Pofta buna!

 




Categorii