Bauturi

Diferența principală dintre Coca-Cola și Pepsi stă într-un singur ingredient

 

 

 

 

Diferența dintre Cola și Pepsi – Știm că există o luptă fără de sfârșit între Pepsi și Cola (personal, eu sunt o persoană care preferă Cola), dar am niște vești interesante pentru voi.

Diferența de rivalitate dintre aceste două băuturi nu este de fapt foarte vastă. Poate de aceea unii oameni nu pot observa deloc diferența dintre cele două, însă totuși, așa cum am spus, majoritatea oamenilor și își pot alege rapid unul dintre cele două sucuri.

Ingredientele din Pepsi sunt, după cum urmează:

– apă carbonată;
– sirop de fructoză;
– colorant de culoarea caramelului;
– zahăr;
– acid fosforic;
– cafeină;
– acid citric;
– aromă naturală.

Loading...

Ingredientele din Cola sunt, după cum urmează:

– apă carbonată;
– sirop de fructoză;
– colorant de culoarea caramelului;
– acid fosforic;
– cofeină;
– arome naturale.

Vedeți diferența? Da, dacă nu ești foarte atent o poți trece cu vederea. Se pare că Pepsi conține acid citric, în timp ce Cola nu și aceasta este singura diferență de ingrediente dintre cele două!

Din punct de vedere nutrițional, Coca-Cola are un pic mai mult sodiu decât Pepsi, ceea ce face ca gustul să fie puțin mai dulce. Pepsi are mai multe calorii, zahăr și cofeină, astfel încât gustul este mai dulce și cu privire la acest aspect.

Evident, Coca-Cola și Pepsi au apărut în urmă cu zeci de ani, deci de ce descoperim tocmai acum acest detalie? Ei bine, un pasaj dintr-o carte numită Blink, din 2005, de Malcolm Gladwell, a provocat toată agitația. Iată ce a spus el:

“Pepsi este mai dulce decât Coca-Cola, așa că a avut un avantaj imediat, atunci când a fost supus testului de gust. Pepsi este, de asemenea, caracterizat printr-o explozie de aromă de citrice, spre deosebire de gustul mai mult de vanilie din Coca-Cola. Dar acea explozie tinde să se estompeze pe parcursul servirii unei doze întregi. Pepsi, pe scurt, este o băutură creată pentru a străluci testului gustului.”

Acum, gândindu-ne la acest aspect, totul pare mai clar. Citricele pe care le găsim în Pepsi provin din acidul citric, iar gustul de vanilie din Coca-Cola cu îl face un pic mai fin în textură.

Deci, dacă ești o persoană care preferă citricele, probabil vei alege Pepsi, iar dacă îți place aroma de vanilie, atunci Coca-Cola este băutura ta preferată.

Vorbind despre marketing, în știri similare, vânzările atât de Cola cât și de Pepsi au scăzut semnificativ în ultimii ani, deoarece companiile de apă au început să își dezvolte abordarea de marketing și de vânzări, comercializând apa ca o variantă mult mai sănătoasă, în detrimentul consumului de Cola sau Pepsi.

Aceasta nu este o veste bună pentru brandurile de sucuri, dar sperăm că este o veste bună pentru sănătatea noastră.

Poate că rivalitatea Coca-Cola vs. Pepsi se poate încheia, în cele din urmă, pentru totdeauna.

Ce consumi: Coca-Cola sau Pepsi?

 

Sursa: Secretele
Categorii