Aperitive si Gustari

Drob de legume – rețetă delicioasă de post

 

 

Drob de legume – rețetă delicioasă de post

 

 

O reteta delicioasa pentru cei ce postesc si nu numai, care se face foarte simplu.

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa
  • o telina potrivita (350 g avea a mea)
  • 2 morcovi potriviti
  • 5 linguri cu pesmet
  • o legatura de patrunjel
  • 200 g branza tofu
  • sare
  • ulei si pesmet pentru uns tava
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • 1 ardei gras verde

 

Mod de preparare:

Se spala orezul si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la fiert intr-o sita.

 

Intre timp se curata legumele se spala si se lasa la stors pe un prospop absorbant. Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca marunt.

Loading...

Cartofii fierti se curata si se dau si ei pe razatoare. La fel si branza tofu.

Se amesteca orezul fiert cu branza, cartofii, morcovii, telina, ceapa, verdeata si pesmetul. Ardeiul gras se taie cubulete moderate ca marime. Verdeata se taie fin.

Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Compozitia formata se pune intr-o tava de cozonc unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet si se da la cuptor (160 grade – preincalzit) pentru 40 minute.

Cand s-a scurs timpul se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund.
Se lasa la racit si se consuma simplu sau alaturi de snitele din soia.

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii