Stiri

E lege! Refuzul unui loc de muncă taie dreptul la ajutoare sociale. Lega impotriva lenei a intrat in vigoare

 

 

„Tata NU VREA să meargă la muncă deoarece îl ajută domnul PRIMAR”! Cum trăiesc cei care STAU DEGEABA, dar primesc bani de la stat: IMAGINI dintr-o familie de ASISTAȚI social

 

 

Liderul Dâmbovița a anunțat, luni, intrarea în vigoare a „legii împotriva lenei” inițiată de parlamentari ai formațiunii și care prevede că refuzul unui loc de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

„De astăzi, a intrat în vigoare Legea împotriva lenei. La propunerea Alianței Liberal Democrate, Legea nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată și a intrat în vigoare.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arată că intenția majorității asistaților social de a-și găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”, a transmis Ionel Petre, într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului Dâmbovița, asistența socială nu înseamnă „să iei bani din buzunarul celor care trag pe brânci pentru a-și asigura traiul zilnic și a da celor comozi”.

Camera Deputaților a modificat, pe 20 mai, în calitate de for decizional, legea privind venitul minim garantat.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, potrivit proiectului.

De asemenea, noua lege prevede că „refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă în familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere, conduce la încetarea dreptului”.

 

Sursa

 
Categorii