Sfaturi utile

Exclude aceste 10 produse din alimentația copilului, dacă vrei să creasca sănătos. Cu siguranță, pe unele le credeai benefice!

 

 

 

 

Cu toții ne dorim să avem copii sănătoși. Dar pentru ca să fie așa e nevoie să le asigurăm o rație alimenatară sănătoasă și să evităm sau să limităm cantitatea unor produse nocive. Dacă de unele posibil că știai, cu siguranță pe altele le considerai bune. Iată de ce nu se recomandă să i le oferi copilului.

1. Prăjituri, chifle, tort

Aceste produse foarte atractive conțin o cantitate exagerată de zahăr și grăsimi. Consumul lor în exces poate duce la probleme legate de sistemul digestiv și la obezitate.

Loading...

Alternativă: fructe, biscuiți, pâine

2. Iaurt cu adaosuri

Deși pare o gustare sănătăoasă și ușoară. Iaurtul cu fructe poate conține mult zahăr, coloranți și conservanți. În el fructe sunt foarte puține și, de obicei, sunt procesate.

Alternativă: iaurt natural sau chefir cu banane ( sau alte fructe), miere, nuci

3. Mezeluri

Aici ne referim la salamuri, crenvurști, cârnăciori. De obicei, în ele se conțin nu mai mult de 25% de carne, în rest sunt: grăsimi, măruntaie, proteină din soia, amidon, nitriți și nitrați de sodiu. Grăsimile ridică nivelul de colesterol în sânge. Aditivii alimentari E-250 și E-252 nu sunt digerați de stomacul copilului, de aceea pot deveni cauza anemiei, bolilor de rinichi și generează dependență.

Alternativă: carne porc, de curcan coaptă acasă, burgher din tocătură de vită

4. Pop-corn

Porumbul în sine este foarte folositor: el conține multe fibre, vitaminele A,C,E, acid folic. Deci dacă am face floricele de porumb acasă, fără să mai adăugăm sare, zahăr, ulei, aromatizatori, așa cum se procedează în cazul pop-cornului din comerț, atunci chiar ar fi un produs potrivit pentru copii.

Alternativă: porumb proaspăt

5. Fulgi de cereale

Fulgii de cereale sub formă de biluțe, steluțe, pernuțe…se oferă copilului de cel mult 3 ori pe lună. Tehnologia de prelucare termică a acestor cereale este într-atât de puternică încât în ele nu mai rămâne nimic folositor pentru organism. Plus la toate, ele conțin mult zahăr și aromatizatori. Prin urmare fulgii de cereale, de fapt nu sunt cu nimic o mâncare sănătoasă.

Alternativă: terci cu fructe

6. Sucuri din comerț

În privința sucurilor există o opinie eronată, mulți le consideră folositoare pentru organism, deoarece conțin multe vitamine. De fapt, dacă e să excludem dioxidul de carbon, apele carbogazoase dulci au aceeași componență ca și sucurile. Un pahar de suc din comerț conține aproximativ 6-7 lingurițe de zahăr. Excesul acestuia duce la apariția cariei dentare și a diabetului.

Alternativă: ceai, compot, suc fresh diluat cu apă.

7. Bomboanele de mestecat și marmeladele

Tot aici putem include și iubitele bomboane Chupa-chups. Aceste dulciuri conțin din abundență zahăr, îndulcitori artificiali, aromatizatori și coloranți, care pot provoca diverse alergii și probleme cu sistemul digestiv.

Alternativă: marmeladă naturală, jeleu

8. Semipreparatele (supe, tăiței)

Deși sunt foarte ușor și rapid de preparat și au și un gust bogat, aceste produse conțin prea multă sare, condimente și aditivi alimentari, care provoacă boli serioase.

Alternativă: couscous cu verdeață

9. Cașcaval topit

Este un cașcaval topit la o temperatură extrem de ridicată, care practic nu poate fi asimilat de organsimul unui copil.

Alternativă: cașcaval obișnuit

10. Brânzică glazurată

Acestea, de obicei, sunt umplute cu cremă de vanilie, gem, ciocolată ș.a. Respectiv conțin mult zahăr, grăsimi vegetale, amidon, emulgatori și aditivi alimentari.

Alternativă: brânză proaspătă cu fructe

Trebuie să știi că aceste produse sunt nocive și pentru maturi, însă într-un mod mai deosebit le afectează sănătatea copiilor, întrucât la această etapă se formează cultura lor alimentară.

 

Imagini pentru toddler

 

Sursa: Virale.ro
Categorii