Aperitive si Gustari

”Franzelă” din carne. Un aperitiv fabulos pentru mesele festive

 

 

”Franzelă” din carne. Un aperitiv fabulos pentru mesele festive

 

 

”Franzelă” de carne sau Meatloaf este o rețetă puțin complicată pentru că trebuie să pui mai multe straturi de ingredient, iar când s-a copt se scoate cu grijă pentru a își păstra forma de ”franzelă”.

 

Ingrediente:

  • 600 g de piept de pui;
  • 250 g de șuncă;
  • 150 g de bacon feliat;
  • 200 g de cașcaval;
  • 4 ouă;
  • 4-5 linguri de făină;
  • sare, piper negru măcinat — după gust;
  • 4 linguri de smântână pentru gătit 30%;
  • o linguriță de boia de ardei dulce;
  • mix de ierburi uscate — după gust.

Mod de preparare:

  • Tăiați fiecare piept de pui în 3 felii longitudinale, separând în prealabil mușchiulețul de el.
  • Bateți feliile de carne și mușchiuleții cu ciocanul pentru carne, doar puțin, pe o singură parte. Apoi presărați-le cu sare și piper negru măcinat pe ambele părți.
  • Tăiați șunca în felii, care să încapă ușor în tavă.
  • Bateți 3 ouă cu furculița până la omogenizare, adăugând sare și ierburi uscate în ele.
  • Puneți făina într-un bol separat și sărați-o după gust.
  • Tapetați fundul și pereții tăvii cu feliile subțiri de bacon, aranjându-le frumos și lăsându-le capetele în afara tăvii.
  • Tăvăliți 3 felii de carne prin făina sărată, după care scufundați-le prin ouăle bătute. Așezați-le în tavă, acoperindu-i complet fundul. Dacă rămân goluri pe alocuri, umpleți-le cu ou bătut, ca să obțineți un strat continuu.
  • Răspândiți jumătate din cașcavalul dat prin răzătoarea mică pe stratul de șuncă.
  • Adăugați încă un strat de piept de pui, șuncă și cașcaval, procedând similar.
  • Acoperiți al doilea strat de cașcaval cu ultimele felii de carne. Dacă v-a mai rămas ou bătut, răspândiți-l pe suprafața lor.
  • Amestecați smântâna pentru gătit, un ou bătut cu furculița și boia de ardei dulce. Răspândiți compoziția rezultată pe suprafața preparatului.
  • Apoi îndoiți alternant capetele fâșiilor de bacon de pe ambele părți ale tăvii spre interior, acoperind stratul de smântână cu ele.
  • Coaceți franzela timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌, acoperind-o cu folie de aluminiu.
  • Lăsați-o să se răcească timp de 2-3 ore, după care acoperiți-o iarăși cu folia de aluminiu și puneți o greutate pe suprafața ei. Dați-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
  • Separați cu grijă franzela de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Apoi ridicați-o atent cu spatula de lemn, ca să o separați de fundul ei.
  • Răsturnați franzela pe o farfurie sau pe un tocător.
  • Tăiați-o în felii mai subțiri sau mai groase.

 

Pofta buna!

Arhive franzela - Rețete și vedete

 Sursa




Categorii