Stiri

Lacul în culoarea smaraldului de lângă Brașov. Comoara naturală despre care puțini știu

 

 

 

 

In lipsa promovarii sau a investitiilor, locuri de o frumusete rara din Romania raman bine ascunse intre vai si dealuri!

Intr-un sat aflat la doar o ora de mers cu masina de Brasov, exista o adevarata comoara naturala. In aceeasi arie protejata se afla ultimul vulcan, un lac de culoarea smaraldului inconjurat de dealuri, dar si coloane imense de roci vulcanice.

 

Drumul incepe chiar din satul Racos. Acolo, turistii strabat stradute inguste, marginite de case sasesti. La iesirea din sat, pe un drum pietruit, cu masina sau pe jos, in cel mult 15 minute ajungem la Complexul Geologic Racos.

Doua indicatoare ne anunta ca aproape am ajuns, dar si ca drumurile se despart. Cararea din stanga ne duce pasii spre Lacul de Smarald si spre ultimul vulcan. Un ansamblu de culori defineste acum spatiul.

 

De la negru intens, gri, rosu sau galben lutos, iar vegetatia crescuta aici nu face altceva decat sa insufleteasca locul dominat de zgura si cenusa, relateaza stiriactuale.net.

Printre dealurile Racosului, gasim o alta capodopera a naturii, lacul de smarald. Lacul s-a format intr-o fosta cariera, ape de la ploi si de la topirea zapezilor. Lacul are 10 metri adancime, iar denumirea ii provine de la culoarea superba de smarald a apei.

Complexul Geologic Racos este declarat arie protejata din anul 2005.

 

Sursa
Categorii